Varmende gulrotsuppe

Høsten har kommet. Det er tid for suppe. Wenche byr på en het og velsmakende gulrotsuppe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 5-6 gulrøtter
  • 1 liten løk
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 1 rød chili
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts tørket koriander (kan sløyfes)
  • 1 ts tørket spisskum (kan sløyfes)
  • Saft av 1 appelsin
  • 5 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
  • Smak til med salt, pepper og evt. mer krydder
  • Chili og frisk koriander til pynt

Slik gjør du:

Het og velsmakende gulrotsuppe. FOTO: TV 2 / TV 2
Het og velsmakende gulrotsuppe. FOTO: TV 2 / TV 2

Skrell og skjær gulrøtter i biter.
Rens og hakk løk, hvitløk og ingefær.
Del chilien på langs og skrap ut frøene.
Skjær chilien i tynne strimler.
Varm olje i en gryte og ”surr” gulrøtter, løk, hvitløk, chili og ingefær et par minutter til løken er blank.
Rør om slik at det ikke blir brent.
Tilsett tørket, koriander og spisskummen, kraft og appelsinjuice.
Kok opp, legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 20 minutter til gulrotbitene er møre.
Kjør suppen glatt og jevn i en hurtigmikser eller med en stavmikser.
Smak til med salt og pepper.
Server med frisk koriander og chili.

Tips:
Vil du ha en litt mildere suppe rør inn litt kokosmelk rett før servering.