HADDE MISTANKE: Søstrene Holly Hoyle O’Brien (t.v) og Meagan Hughes poserer på et bilde utenfor Doctors Hospital of Sarasota i Sarasota, Florida. De to fattet mistanke om at de var i familie etter at de begge begynte å jobbe der. Foto: Dan Wagner/Sarasota Herald-Tribune via AP)
HADDE MISTANKE: Søstrene Holly Hoyle O’Brien (t.v) og Meagan Hughes poserer på et bilde utenfor Doctors Hospital of Sarasota i Sarasota, Florida. De to fattet mistanke om at de var i familie etter at de begge begynte å jobbe der. Foto: Dan Wagner/Sarasota Herald-Tribune via AP)

Holly (46) fattet mistanke da hun fikk en prikk lik kollega. Så bestilte de en DNA-test

Søstre gjenforent på jobben etter hele 40 år. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Holly Hoyle O'Brien (46) fikk seg i fjor jobb som sykepleier på Doctors Hospital of Sarasota i Florida.

Tre måneder etter at hun var begynt i jobben, ble Meagan Hughes (44) ansatt som fysioterapeut i samme etasje på sykehuset.

De to måpte da de så hverandre – de var så like at de kunne ha vært søstre!

Det skulle vise seg at det faktisk var hold i mistanken. De er faktisk halvsøstre og hadde samme far, skriver The Guardian.

Begge ble sendt til USA

For rundt 40 år siden ble de begge adoptert fra Sør-Korea.

Som liten tok Meagans, som den gang het Eun-Sook, mor henne fra den alkoholiserte barnefaren.

Meagans to år yngre halvsøster Holly ble værende igjen hos faren. 

Meagan havnet etter hvert på et barnehjem i den kinesiske byen Busan. Da hun var ni år gammel, ble hun adoptert av en familie i den amerikanske delstaten Virginia. 

Holly forteller at også hun har minner om et barnehjem, men at hun husker lite fra barndommen og nesten ingenting om den biologiske moren sin.

Alt Holly vet, er at hun i 1976 også ble adoptert av en amerikansk familie. HUn vokste opp i New York, 480 kilometer unna søsteren. 

Selv om de begge vokste opp i USA og begge visste at de hadde en halvsøster, hadde de ingen kontakt med hverandre.

Det er 480 kilometer mellom New York og Virginia.

Sammenlignet livshistorier

Det at de begge ble ansatt på samme sykehus, og i samme avdeling, gjorde deres første møte uungåelig. 

Så fort de hadde møtt hverandre, begynte de å sammenligne livshistorier. Det var da de fant ut at de begge var blitt adoptert bort fra Sør-Korea for rundt 40 år siden. 

– Da tenkte jeg at dette er for godt til å være sant. Jeg sa til henne at vi må ta DNA-testen, og at det er den eneste måten vi kan finne ut sannheten, sier Holly Hoyle O'Brien til lokalavisa Sarasota Herald-Tribune.

Ristet av glede

Det var Holly som bestilte DNA-utstyr fra Canada, og de to sendte tilbake prøvene sine i august. Nå har de altså fått svaret: De er halvsøstre. 

– Jeg bare: «Det er ikke sant!». Jeg ristet av glede. Jeg var i ekstase, sier Holly.

Meagan reagerte like sterkt på gladnyheten.

– Da jeg hørte fra Holly, var reaksjonen min bare: «Herregud!». Jeg fikk helt sjokk og ble helt nummen. Jeg har en søster.