MAURSLUKER: Reg Foggerdy (62) overlevde seks dager i ørkenen ved å spise maur. FOTO: Western Australia Police / Privat
MAURSLUKER: Reg Foggerdy (62) overlevde seks dager i ørkenen ved å spise maur. FOTO: Western Australia Police / Privat

Mann (62) spiste maur for å overleve i ørkenen 

Reg Foggerdy som var savnet i den australske ørkenen i seks dager uten vann, ble funnet tirsdag. Han hadde overlevd ved å spise maur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

62 år gamle Reg Foggerdy forsvant 7. oktober på en jakttur i Laverton, rundt 950 kilometer nordøst for Perth i Australia. Familien meldte ham savnet, og etter flere dagers søk ble han funnet rundt halvannen mil fra der han forsvant. Han hadde ikke vann med seg, og de to siste dagene hadde han sittet under det samme treet.

– Han spiste maur, det var slik han overlevde. Fantastiske overlevelseskunnskaper fra hans side og fantastiske kunnskaper hos våre folk som klarte å spore på et svært avsidesliggende sted, sier Andy Greatwood i det lokal politiet.

– Han var ekstremt dehydrert, lettere delirisk, men vi fikk gitt ham førstehjelp og gjenopprettet væskebalansen hans. Det er en glede å kunne si at han nå sitter og snakker, sier Greatwood og forklarer at det var svært varmt og øde der mannen hadde oppholdt seg og at de færreste ville overlevd det 62-åringen har vært gjennom.

Mannens søster sier han har lang erfaring i den australske ødemarken, men at hun likevel nå vil skaffe ham en satellittelefon. (©NTB)