FLYKTNINGER: En mann syrisk mann bærer en jente over et ødelagt gjerde på grensen til Tyrkia.  FOTO: BULENT KILIC / AFP
FLYKTNINGER: En mann syrisk mann bærer en jente over et ødelagt gjerde på grensen til Tyrkia.  FOTO: BULENT KILIC / AFP

Tyskland forlenger grensekontrollen

Tyskland har informert EU om at landet i lys av den pågående flyktningstrømmen vil forlenge grensekontrollen i 20 dager fram til 1. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innenriksminister Thomas de Maizière har skrevet brev til EU-kommissær for migrasjon, innenrikssaker og borgerskap, Dimitris Avramopoulos, for å informere om forlengelsen, skriver Der Spiegel. Det er først og fremst snakk om grensen mot Østerrike.

På grunn av den «enorme, uavbrutte og fortsatt ukontrollerte tilstrømmingen av borgere fra land i den tredje verden» og «for å bevare sikkerhet og orden» er det nødvendige å opprettholde grensekontrollen, heter det i brevet. Tyskland innførte skjerpet grensekontroll i september.

Svært mange flyktninger og migranter kommer til Europa over Middelhavet eller langs ruter gjennom blant annet Hellas, Italia og Balkan. EU har forsøkt å dempe det som er den største flyktningkrisen i Europa siden andre verdenskrig. Hittil i år har over en halv million mennesker kommet til Europa på jakt etter en trygg havn og et bedre liv. (©NTB)