FOTO: CARL RECINE /
FOTO: CARL RECINE /

Englands vanvittige seiersrekke forlenget etter Barkley-suser

Litauen hadde lite å stille opp med mot EM-klare England.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England har for lengst sørget for at de er klare EM i Frankrike neste år, men mot Litauen viste Roy Hodgsons gutter at det hele skal gjøres med stil.

Etter scoringer av Ross Barkley, et selvmål og Alex Oxlade-Chamberlain, endte det til slutt med en komfortabel 3-0-seier for The Three Lions. Trepoengeren fører til at England dermed går gjennom gruppespillet med seier i samtlige ti kamper.

– Vi er fornøyde med det. Kvaliteten på det vi gjør er veldig høy. Vi kunne vunnet med flere mål, sa England-manageren etter kamp.

Barkley-suser
Roy Hodgson måtte på jakt etter en ny kaptein uten Wayne Rooney og Gary Cahill i troppen. Dermed falt valget på Phil Jagielka som sjeldent ble satt på de helt store prøvene.

England var naturligvis store favoritter selv uten flere av deres beste spillere, men brukte en halvtime på å få uttelling. Harry Kane serverte til Ross Barkley som skaffet seg rom utenfor Litauens 16-meter. Det var svært tydelig hva Barkley hadde i tankene - nemlig å gå for et skudd. Og da 21-åringen ikke ble markert tilstrekkelig, så lot han ikke muligheten gå fra seg. Barkley sendte avgårde et skudd fra rundt 20 meter, via stangen og i nettmaskene.

Heldig England-scoring
Og under fem minutter senere var Kane og Barkley igjen i farlig frempå, men denne gangen var rollene byttet. Kane inviterte til Barkley til å bli med på litt veggspill og fikk ballen tilbake. Tottenham-spilleren med en avslutning som gikk i stolpen, i ryggen på keeperen og inn i mål. Kane har i Premier League hatt en vanskelig sesongstart, men fikk endelig juble, til tross for at scoringen ble regnet som et selvmål av Litauen-keeper Giedrius Arlauskis.

England fortsatte å kjøre på, og det var egentlig aldri noen tvil om hvor poengene kom til å havne. Men da Alex Oxlade-Chamberlain hamret ballen i nettaket etter en drøy time, innså nok også selv de mest optimistiske hjemmesupporterne at det kom til å bli i overkant tøft.

England vant dermed den tiende kampen av ti mulige og står med en målforskjell på 31-3. Så blir det opp til Roy Hodgson å sørge for at England viser den samme formen i Frankrike neste sommer.