Milliardfilmen «Pan»  er en av tidenes kinoflopper

Det hjelper ikke med Hugh Jackman, Rooney Mara og Garrett Hedlund i hovedrollene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se klipp fra «Pan» i toppen av saken.

Filmen «Pan» skal være basert på den kjente og kjære historien om Peter Pan, men får slakt fra kinogjengere og kritikere verden over.

Milliontap for Warner Bros.

Den britiske regissøren Joe Wright og Warner Bros. skyter skivebom i forsøket på å lage årets største eventyrfilm.

Filmen hadde premiere i store deler av verden i helgen, men har skuffende besøkstall både i USA, Australia og Europa. Produsentenes siste håp er Kina, hvor filmen først har premiere den 22. oktober. 

Pan dro «bare» inn 125 millioner kroner under åpningshelgen, men kostet over én milliard norske kroner å produsere. Nå ser det uhyre mørkt ut for Warner Bros , som kan tape opp mot 800 millioner kroner på filmfloppen.

Treffer ikke publikum

The Hollywood Reporter spekulerer nå i om målgruppen for filmen kan ha vært feil. Sammenlignbare eventyrfilmer som «Maleficent» og «Cinderella», hadde henholdsvis 60 og 77 prosent kvinnelige fans i kinosalen, mens «Pan» trakk 55 prosent kvinnelige tilskuere.

Verken kvinner eller barn ser ut til å elske den nye eventyrfilmen. Bare 23 prosent av tilskuerne som har sett «Pan» er under 18 år, mens Disneyfortellingen om Askepott hadde en andel på 44 prosent seere under 18 år i kinosalen.

Filmen ble slaktet av kritikerne tett opp til premièren, som ei heller ga noen opptur for «Pan».

Slaktet i Norge

Dagbladet gir filmen terningkast to, og skriver at filmen er «en utradisjonell og uinspirert tolkning av Peter Pan», VG gir terningkast tre og skriver at filmen har «alt for mye av alt», mens Osloby gir filmen full slakt og terningkast én.

Flere store filmnavn på rollelisten ser ikke ut til å ha en positiv tiltrekningskraft på kinopublikumet. Verken Hugh Jackman, Rooney Mara, Amanda Seyfried, Garrett Hedlund eller en haug med spesialeffekter kan redde «Pan» fra å fly – rett opp på kinoflopp-listen.