Høgmo: – Min største kamp som landslagssjef

Per-Mathias Høgmo røper noe av årsaken til Norges fremgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roma/Bergen (TV 2 Sporten): Med seier mot Italia i Roma tirsdag kan ingenting hindre at Norge sikrer seg EM-billett for første gang siden 2000.

Se Høgmo-spøken som satte tolken helt ut, og utdrag fra pressekonferansen øverst!

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo innrømmer at oppgjøret trolig er hans største som trener.

– Så langt på A-landslaget er det jo det. Jeg har jo vært med på spennende kamper i Mesterligaen og OL-finaler og lignende. Men denne gruppefinalen er en ekstra begivenhet som vi gleder oss veldig til, fastslo Høgmo på mandagens pressekonferanse.

Slik forklarer han hvorfor Norge plutselig er en av kandidatene til å gå direkte til EM.

– Jeg er fornøyd med hvordan vårt unge lag har forbedret seg. Mange spillere har vokst og utviklet seg i klubbene sine, og tatt dette med seg på landslaget, sa Høgmo på pressekonferansen før Italia-kampen.

– Dessuten har mange skadde spillere kommet tilbake, som Markus Henriksen, og det har gitt oss styrke. Vi har spilt sammen med de samme spillerne i mange kamper, og det har gjort oss sterkere både defensivt og offensivt, sa han.

Høgmo er imidlertid avventende til å feire en EM-billett allerede.

– Det får vi ta om et sluttspill skulle bli en realitet. Det som gleder oss er at vi har tatt ett poeng mer enn Italia siden sist vi møttes. Da har vi et utgangspunkt tirsdag som sier at vi spiller om en gruppeseier, fortalte Høgmo til TV 2 Sporten.

Han nevner følgende stikkord som sentrale for å ta seieren mot Italia:

  • Stor forflyttningsevne 
  • Stor intensitet i løpene foran ballfører i bakrom og mellomrom
  • Som alltid, balanse i lagdelene

Høgmo har samtidig en rekke ulike kampplaner i bakhånd.

– Det holder å score ett mål mer enn Italia i det 93. minutt. Vi har sett for oss ulike scenarioer i forhold til risiko og også eventuelle bytter vi ønsker å gjøre, varsler Høgmo.