Contes Norge-feil fikk hele Presse-Italia til å le

Antonio Conte blander Norge med Danmark, men lover at det ikke blir lett for Norge tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

STADIO OLIMPICO (TV 2): Forutsetningene for Italia og Norge er helt ulike før oppgjøret i Roma tirsdag.

Mens Norge må vinne stiller Italia med lave skuldre og EM-billett i lommen.

Antonio Conte så ikke veldig stresset ut under de 15 minuttene av Italia-treningen som var åpen for pressen dagen før dagen. 

Media fikk bare lov til å være tilskuere da spillerne avsluttet treningen rolig. Noen heppet med ball, andre drev med innlegg- og avslutningstrening. Det så ikke ut til å være noe rigid plan.

Conte vandret rundt, småpratet litt med et par spillere, (Stephan El Sharaawy fikk særlig oppmerksomhet fra treneren,) og tok seg også tid til å prate i telefonen under økten.

Han er imidlertid leder for et skadeplaget lag. Fire midtbanespillere er ute, deriblant Andrea Pirlo og Daniele De Rossi. Det betyr at han vurderer et formassjonsskifte.

– Jeg tror ikke det blir noe problem. Vi har mange spillere som har ulike ferdigheter. Jeg skal finne den beste formasjonen mot et Norge som har spilt veldig godt i det siste, sier Conte via en tolk som snakket gebrokkent norsk.

– Det er en overraskelse at Norge har vært så gode som de har vært i det siste. Det kunne vi aldri tenke oss i begynnelsen av gruppespillet. De har en meget god landslagssjef i Per-Mathias Høgmo.

Conte hevder han ikke tar lett på Norge, men fremprovoserte latter fra pressesalen da han flere ganger omtalte Norge som Danmark.

– Beklager, jeg blander alltid Danmark og Norge, lo han selv.

Mange håper nok på at Italia er reduserte i innsatsen siden de allerede er klare for sluttspillet. Det lover den italienske landslagssjefen at ikke skal skje.

– Det kommer ikke til å bli lett for Norge. Vi må vise respekt for motstanderne våre, også spiller vi på hjemmebane i hovedstaden. Det betyr noe.