Trondsens drømmetreff ikke nok mot Sveits U21

De norske guttene spilte uavgjort mot gruppelederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveits U21 - Norge U21 1-1

Det var på ingen måte en enkel oppgave som ventet de norske U21-guttene. De sveitsiske guttene stod med full pott etter to kamper, noe som gjorde at de ledet gruppen før kampen mot Norge.

Men i Sveits fikk Norge det første målet da Anders Trondsen klemte til fra rundt 30 meter. Dessverre holdt ikke ledelsen lenger enn i et snaut kvarter. Haris Tabaković var iskald alene med Sondre Rossbach og sørget for at det endte 1-1. Dermed står Norge med sju poeng etter fire kamper.

Trondsen svarte med praktfullt mål
Leif Gunnar Smerud gjorde kun én endring fra kampen mot Kasakhstan U21 hvor Norge vant 2-1 på Marienlyst stadion. Martin Ovenstad ble tatt ut av laget, mens Anders Trondsen ble byttet inn.

Det viste seg å være en genistrekk av U21-treneren.

Det tok riktignok et drøyt kvarter før Sarpsborg 08-spilleren virkelig markerte seg, men da gjorde han det på den vakreste måten man kan tenke seg.

Midtbanemannen mottok ballen på rundt 30 meter, brukte ett touch på å legge kula til rette og så ventet et drømmetreff av de sjeldne. Ballen suste i det lengste hjørnet bak en fullstendig sjanseløs Yvon Mvogo.

– For en drømmescoring av Anders Trondsen! Den får en helt vanvittig deilig skru. Det tror jeg han kjenner idet den forlater venstrefoten. Fantastisk treff, utbrøt TV 2s kommentator Asbjørn Myhre.

Se og nyt scoringen øverst i saken!

Noen vil trolig mene at en så vakker scoring fortjener å bli en matchvinnerscoring, men det gikk svært kort tid før Sveits skulle ødelegge muligheten for det.

Straffet av målsnik
Hjemmelaget stilte nemlig med en måljeger i Haris Tabaković. 21-åringen hadde før kampen scoret på fem av åtte U21-kamper. Mot Norge kom nok en scoring. De norske guttene satte forsvarslinja på rundt 20 meter og Tabaković rykket i bakrom. Assistentdommeren fikk en vanskelig avgjørelse med å bestemme om det var offside eller ikke, men endte med å la flagget være.

– De har forsøkt å finne ham i bakrom ved flere anledninger, men der stemte det, sier Myhre.

Begge lagene skapte nok til at det kunne blitt flere scoringer i kampen, men sjansesløseri og våkne keepere sørget for at det endte 1-1. Et resultat begge lag trolig bør være greit fornøyd med.

Slik startet lagene: 

Sveits U21: Y. Mvogo (C) - M. Angha, L. Gülen, R. Gelmi, F. Hadergjonaj - F. Rodríguez, L. Bertone, D. Zakaria, U. Garcia - S. Tarashaj, H. Tabakovic

Norge U21: S. Rossbach - K. Haraldseid, J. Grønner (C), U. Jenssen, T. Grøgaard - M. Thorsby, A. Trondsen, I. Fossum, M. Elyounoussi - G. Zahid, A. Sørloth