Knut  (70) takker nei til lønn på 3,2 millioner kroner

STORFJORD (TV 2): Torsdag i forrige uke ble 70 år gamle Knut Jentoft valgt til ordfører i Storfjord kommune i Troms. Det første han gjorde var å frasi seg en årlig ordførerlønn på 780.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kommer ikke til å ønske å motta ordførerlønn. Slik at det er klart.

Dette var Knut Jentofts (70) klare beskjed da han nylig ble valgt til ordfører i Storfjord kommune i Troms.

I fjor høst brøt 70-åringen med Arbeiderpartiet, og gikk til valg på Tverrpolitisk liste i Storfjord. De ble største gruppe i kommunestyret, og Jentofts første handling var å frasi seg en årlig godtgjørelse på 780.000 kroner.

– Jeg er pensjonist og har min inntekt, og kona mi jobber. Vi har tilstrekkelig, vi trenger ikke mer, sier Jentoft til TV 2. 

Den nyvalgte ordføreren mener at mer penger kun fører til økt forbruk, noe han og kona ikke ønsker. 

Takker nei til flere millioner

Ordførerlønnen ville totalt blitt på 3,2 millioner over fire år, noe som er mye penger i en fattig kommune som er satt under fylkesmannens administrasjon.

Pengene han takker nei til, håper den nye ordføreren at kan bidra til at det eneste kommunale bassenget kan gjenåpnes. Hans beslutning blir applaudert.

– Det er bare å ta av seg hatten for dette. Han Knut er en sann sosialist, sier lærer Karin Fosshaug. Hun tar oss med inn i bassenget som er tomt, og som det til nå ikke har vært midler til å gjenåpne.

Hylles i kommunen

Også på butikken roses den nye ordførerens beslutning.

– Jeg synes det er stort av han. Det er første gang man hører noe slikt, sier Ruth Slettvoll.

– Jeg tror ikke det finnes noen annen som han, sier Rolf Heggeli.

Men for Oslo-gutten, som har bodd 44 år i Storfjord, dreier det seg om noe så enkelt som å være tilfreds med det man har.

– Jeg er ideologisk både oppvokst med og overbevist om at man skal yte etter evne og håpe at vi kan få etter behov. Og jeg trengte ikke mer, konkluderer den nye ordføreren.