KOMMER I BUSS:Tollere sjekker personalia på bussen fra Malmö. For mange syriske flyktninger ender en flere uker lang reise gjennom Europa på tollstasjonen i Svinesund.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KOMMER I BUSS:Tollere sjekker personalia på bussen fra Malmö. For mange syriske flyktninger ender en flere uker lang reise gjennom Europa på tollstasjonen i Svinesund. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Rekordmange flyktninger kom til Norge i forrige uke

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sier den store tilstrømningen skaper «sikkerhetsbetenkninger».

1.946 registrerte asylsøknader i uke 41 er 419 flere enn uka før, en økning på over 27 prosent.

Tallene fra UDI viser at det fortsatt er flest asylsøknader fra flyktninger fra krigsherjede Syria. Av de registrerte asylsøknadene forrige uke var nesten halvparten – 931 – fra syrere. Irak, Afghanistan og Eritrea følger med henholdsvis 345, 289 og 106.

Det ble registrert 75 asylsøknader fra statsløse og 200 fra personer fra andre land. 

PST har nettopp konkludert med at det ikke er grunnlag for å tro at terrororganisasjonen Islamsk Stat sender medlemmer som flyktninger til Norge. Likevel mener justisminister Anders Anundsen (Frp) at det er grunn til å holde et våkent blikk.

– Dette er en kjempeutfordring. Det kommer nå veldig mange personer til Norge som vi jobber hardt for å avklare identitet på. Det er mulig å skjule seg blant store flyktningsstrømmer, og dette skaper sikkerhetsbetenkninger, som PST er veldig oppmerksomme på, sier Anundsen til TV 2.