Seerrekord for Okkupert 

Nær én million har sett første episode, noe som er mer enn Frikjent. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige søndag hadde TV 2s dyreste dramaserie noen sinne, Okkupert, premiere på TV 2.

Den actionfylte TV-serien følger statsministeren, en livvakt, en journalist og en restauranteier i en tid der Russland har okkupert Norge for å få i gang olje- og gassproduksjonen. 

LIVVAKT OG SUPERHELT: Eldar Skar i Okkupert. FOTO: AKSEL JERMSTAD /
LIVVAKT OG SUPERHELT: Eldar Skar i Okkupert. FOTO: AKSEL JERMSTAD /

Ny rekord

Til nå har 945.000 sett første episode av Okkupert enten på TV, i opptak eller på TV 2 Sumo, og det er 29.000 seere mer enn det suksess-serien Frikjent hadde i mars i år.

– Det er fantastisk moro at nesten én million har sett den første episoden av Okkupert etter én uke, sier Jan-Petter Dahl til TV 2.

På premierekvelden var det 663.000 seere som fikk med seg første episode. I går kveld var det 556.000 som fikk med seg episode to.

Seertallet har dermed sunket med 97.000 seere – men det er normalt at ikke like mange får med seg episode to, sier Jan-Petter Dahl.

– Mange vil få med seg premieren. Resten av sesongene ser vi som oftest at det er flere som ønsker å se episodene i opptak og repriser. Okkupert går også veldig sent om kvelden, så mange vil nok velge å se serien på et annet tidspunkt, forklarer han.

God mottakelse

Frikjent gikk også ned med 110.000 seere mellom første og andre episode, og endte opp med en gjennomsnittlig seerskare på 802.000.

– Det blir veldig spennende å se tallene neste mandag. Da får vi nemlig vite hvor mange som har sett episode to totalt på Sumo, i opptak og repriser, sier Dahl.

Serien har kostet 90 millioner kroner å lage, og den har fått både ris og ros av anmeldere.

I sosiale medier er folket begeistret. Russland, derimot – de karakteriserer serien som en skrekkfilm.

Okkupert ser du søndager klokka 22:15 søndager eller på TV 2 Sumo.