Forrige søndag hadde TV 2s dyreste dramaserie noen sinne, Okkupert, premiere på TV 2.

Den actionfylte TV-serien følger statsministeren, en livvakt, en journalist og en restauranteier i en tid der Russland har okkupert Norge for å få i gang olje- og gassproduksjonen. 

LIVVAKT OG SUPERHELT: Eldar Skar i Okkupert. FOTO: AKSEL JERMSTAD /
LIVVAKT OG SUPERHELT: Eldar Skar i Okkupert. FOTO: AKSEL JERMSTAD /

Ny rekord

Til nå har 945.000 sett første episode av Okkupert enten på TV, i opptak eller på TV 2 Sumo, og det er 29.000 seere mer enn det suksess-serien Frikjent hadde i mars i år.

– Det er fantastisk moro at nesten én million har sett den første episoden av Okkupert etter én uke, sier Jan-Petter Dahl til TV 2.

På premierekvelden var det 663.000 seere som fikk med seg første episode. I går kveld var det 556.000 som fikk med seg episode to.

Seertallet har dermed sunket med 97.000 seere – men det er normalt at ikke like mange får med seg episode to, sier Jan-Petter Dahl.

– Mange vil få med seg premieren. Resten av sesongene ser vi som oftest at det er flere som ønsker å se episodene i opptak og repriser. Okkupert går også veldig sent om kvelden, så mange vil nok velge å se serien på et annet tidspunkt, forklarer han.

God mottakelse

Frikjent gikk også ned med 110.000 seere mellom første og andre episode, og endte opp med en gjennomsnittlig seerskare på 802.000.

– Det blir veldig spennende å se tallene neste mandag. Da får vi nemlig vite hvor mange som har sett episode to totalt på Sumo, i opptak og repriser, sier Dahl.

Serien har kostet 90 millioner kroner å lage, og den har fått både ris og ros av anmeldere.

I sosiale medier er folket begeistret. Russland, derimot – de karakteriserer serien som en skrekkfilm.

Okkupert ser du søndager klokka 22:15 søndager eller på TV 2 Sumo.

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK