Solskjær snakker for første gang om Cardiff-tiden

– Jeg ser at jeg har mye jeg kunne ha gjort bedre, sier fotballtreneren i intervju med Truls Svendsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoklippet øverst er råmateriale fra Truls – Oppdrag Norge. Nytt program sendes på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag klokken 20.00!

I september i fjor var Ole Gunnar Solskjær ferdig i Cardiff, og har siden den gang holdt helt tyst i media om perioden som manager i Storbritannia.

I tirsdagens episode av Truls – Oppdrag Norge besøker Truls Svendsen 42-åringen, i det som da intervjuet ble gjort i mai i år var den tidligere topptrenerens første intervju siden avgangen fra waliserne.

– Det er godt å være borte litt fra media og det søkelyset. Jeg har hatt mange, mange år både i Manchester og i Molde, og så ble det ikke så veldig lenge i Cardiff, så det er deilig bare å lade batteriene igjen, forteller han.

Les også: Solskjær om gamleklubben: – En utrolig forvandling

Solskjær ble ansatt som Cardiff-manager i januar i fjor, og til tross for at det endte med nedrykk til Premier League etter de første fem månedene, ble han værende for å kjempe om opprykk fra Championship.

Allerede to måneder ut i sesongen, etter at familien nettopp hadde flyttet til Wales, fikk han så sparken.

– Jeg var der et halvt år alene. Så flyttet de bort til sesong to. Da ble det et kort opphold for dem, for å si det sånn. Det ble egentlig bare en liten ferie for dem.

– Du ler av det. Altså Cardiff?

– Du lærer. Du ser at du har mye du kunne ha gjort bedre. Noe gjorde du bra. En kan ikke gjøre annet enn å se framover, forteller han.

Se hele det ferske intervjuet med Solskjær i videovinduet øverst! 

Solskjær til TV 2 i august 2014: – Jeg frykter ikke sparken, men vet at det kan skje

– Jeg har hatt veldig mange tilbud, men ikke de rette
Siden den gang har Solskjær vært satt i forbindelse med ekstremt mange potensielle nye trenerjobber, men foreløpig kun bidratt litt inn mot Kristiansunds lag i OBOS-ligaen i tillegg til yngre lag i moderklubben Clausenengen.

– Jeg lader opp batteriene. Jeg har hatt veldig mange tilbud, men ikke de rette, sier han.

Les også: Solskjær kobles til Premier League-klubber: – Håper han får sjansen igjen

Solskjær mener han nå har hatt godt av å koble av med familien og sette andre ting litt i første rekke, og sier at den første nedturen som trener også har vært med på å gjøre ham sterkere.

– Du er ung og tenker at du skal få til alt. Så får du en liten nedtur og så setter du deg ned og reflekterer på at du ikke er utlært ennå og at du har mye å lære. Jeg er mye flinkere nå enn da jeg kom tilbake til Molde i 2011. Jeg er ikke redd for at jeg klarer å bli fotballtrener igjen. Jeg vet at den dagen der jeg kommer tilbake så har jeg fått tilbake lysten igjen, forteller han.

Les også: Vil ha Solskjær som landslagssjef
Les også: – Aalesund har vært i kontakt med Solskjær

– I Norge blir du kanskje mindre likt om du roper høyt om deg selv
I det 25 minutter lange intervjuet får programleder Svendsen virkelig lære kristiansunderen å kjenne, og Solskjær får også gitt sine stikk både til Jantelov-mentalitet og journalistikken i dagens medier.

– Jeg tar veldig sjeldent helt av, og jeg detter veldig sjeldent helt ned i kjelleren hvis det går dårlig. Jeg har alltid hatt troen på meg selv, selv om jeg ikke har ropt høyest om det. I Norge blir du kanskje mindre likt om du roper høyt om deg selv. Det er selvfølgelig litt Janteloven, men det er nå bare meg. Sånn var nå bare jeg, forteller han.

På spørsmål om hva han ville vært om han ikke ble fotballspiller, svarer Solskjær først at det trolig ville vært regnskapsfører eller noe annet med tall. Deretter drar han litt på det, og finner ut at det er ett yrke han har gjerne skulle løst bedre enn mange andre. Han vurderte nemlig en gang i tiden å bli journalist for å dekke fotball.

– Jeg skulle skrevet veldig mye bedre enn mange som skriver i dag. Det kan jeg garantere. Jeg er så interessert i fotball at jeg er mer interessert i å lese om fotballkampen enn om han ene som kjøpte seg hund i går, som hoppet over bekken, eller et eller annet. En som har spilt to gode kamper og skal spille på landslaget. Det synes jeg ikke er god journalistikk, forteller han.

Se også: Aprilspøk: Solskjær gjør comeback som spiller

– Jeg var Liverpool-supporter før jeg skjønte hva fotball egentlig dreier seg om
I intervjuet får også Liverpool-supporter Truls Svendsen lurt inn spørsmålet om det faktisk stemmer at Solskjær var Liverpool-fan i barndommen. Allerede midt i spørsmålet avbryter den tidligere Manchester United-spilleren programlederen.

– Det var jeg også, før jeg skjønte hva fotball egentlig dreier seg om, ler han.

Solskjær gikk nemlig fra å heie på Liverpool til å bli en av storscorerne for erkerivalene Manchester United.

– Du lærer så lenge du lever. Du skjønte hvor feil du tok da du var ung den dagen du hadde på deg Manchester United-drakt og spilte mot Liverpool.

– Du fremstår vanligvis hyggelig, men du er ikke alltid det?

– Nei, det er ikke sikkert det. Neida, men alle var jo Liverpool-supportere i vår alder. Kenny Dalglish, John Barnes og Peter Beardsley var favorittene. Det var naturlig det, men så ble Manchester United så gode med Beckham, Giggs og Scholes og de guttene der, så da har Manchester United tatt over det.

– Du kommer ikke tilbake? Er det ikke slik at når du først har valgt et engelsk lag, så skal du ikke skifte?

– Jeg har dessverre skiftet altså. Sånn er det når du først er blitt bitt av United-basillen. Du kan gjerne kutte meg opp, og da blør jeg rødt for Manchester United, smiler den tidligere storscoreren.

Solskjær forteller også om at han aldri meldte seg ut av Liverpools supporterklubb... Se storscoreren snakke om det i videovinduet øverst!

Se de mest sette Solskjær-videoene på tv2.no!

– Scholes og Ronaldo, ikke Mesterliga-feiringen, ødela karrieren
Det blir selvsagt også tid til å snakke om scoringen som for alltid har sikret ham plass i historiebøkene til Manchester United. Matchvinnerscoringen i Mesterliga-finalen i 1999 er nemlig ett av de mest minnerike øyeblikkene både i hans egen og klubbens historie. At Solskjærs karriereødeleggende kneskade kom i jubelscenene, er dog kun oppspinn. 

– Jeg har hørt den historien før, om at det var starten på at jeg måtte legge opp, men slik var det ikke. Det er bare tull. Jeg fikk litt vondt i kneet, men det gikk over etter to uker, sier han.

Det var nemlig en situasjon i en helt annen kamp, flere år senere, som skapte kneproblemene for den norske storscoreren.

– Det var en annen kamp. Det husker jeg veldig, veldig godt. Jeg må nesten gi skylden til Paul Scholes og Cristiano Ronaldo... og meg selv. Det var den første starten Cristiano hadde for oss etter at han kom fra Sporting. Han spilte på en kant og jeg spilte på andre kanten. Han herjet, men han skulle jo ikke fått vist seg altfor mye..., begynner Solskjærs beretning.

Se ham fortelle om hva som skjedde i videovinduet øverst!

Den gang han nektet å godta at han ikke skulle starte for United
Solskjær, som i sin tid var mest kjent som superinnbytter, satt mye på benken for de røde djevlene. Det håndterte han stort sett greit, men forteller også om den éne gangen da han nektet å innfinne seg med manager Sir Alex Fergusons disponeringer.

– Jeg så de gode sidene på de som startet, men én gang da jeg fikk vite laget så sa jeg at jeg ikke var fornøyd. Manageren samlet spissene, og sa at forrige kamp så spilte jeg og Andy (Cole), så denne gangen skulle Dwight (Yorke) og Teddy (Sheringham) spille. Alle de tre andre sa at det var ok, men jeg ventet til de gikk og sa «nei».

– Manageren hadde utfordret meg et par uker tidligere på at jeg skulle vise at jeg var litt tøffere og at jeg kunne spille mange kamper på kort tid. Jeg tenkte at jeg hadde sjansen her, så jeg sa det til ham. Han sa at det var greit, og at jeg skulle hente Teddy og fortelle ham det, forteller Solskjær.

Se hva utfallet ble og hvordan det gikk i den påfølgende kampen mot Chelsea, i videovinduet øverst!

I intervjuet øverst ser du også Solskjær fortelle om sine tips for å lykkes som fotballspiller og om både positive og negative øyeblikk fra karrieren. Du ser i hvilken forbindelse han omtaler seg selv som dum og du får høre om forholdet han har til tidligere lagkamerat Roy Keane.

Se hele videoklippet med råmateriale fra Truls – Oppdrag Norge i videovinduet øverst.

Nytt program sendes på TV 2 og TV 2 Sumo tirsdag klokken 20.00!