Slik kom Vin Diesel seg gjennom sorgen etter Paul Walkers død 

Alt handlet om død etter at skuespiller-kollegen og bestevennen forlot han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fast & Furious-stjerne Vin Diesel (48) sliter fortsatt med sorgen over hans bestevenn og skuespillerkollega Paul Walkers plutselige dødsfall.

Paul Walker døde i en trafikkulykke for to år siden i en alder av 40 år, og etterlot seg en datter, et filmcrew i sjokk, en fortvilet fanskare og en halvferdig Fast & Furious-film

Året der alt handlet om død

Nå forteller Vin Diesel om hvordan han slet med å komme seg igjennom 2014: Det første året uten hans beste venn i livet sitt.

Det som skulle redde han, ble rollen i en mørk film: Last Witch Hunter. I den actionfylte fantasy-filmen spiller Diesel hovedrollen – en tapper kriger som må bekjempe det onde fra å slippe Svartedauen løs på verden.

Det er mye død og elendighet i filmen – akkurat som Diesel følte det var i sitt eget liv. 

– Døden var et gjennomgående tema for meg i fjor. Det var noe terapeutisk med å spille en slik rolle etter å ha måtte gå igjennom tapet av Walker, forteller han til The Hollywood Reporter.

Dekket over sorgen

Vin Diesel kjenner seg igjen i karakteren. Også han forsøkte nemlig å fortrenge og stenge inne den enorme sorgen han følte.

– 2014 var et svært hardt år for meg på mange måter. Det å spille en karakter som dekket over sorgen, var veldig passende på den tiden. Det var det jeg gjorde selv i livet etter Furious 7, sier han.

Etter Walkers død har Diesels store kjærlighet for den avdøde skuespilleren rørt mange. Han har også oppkalt datteren sin Pauline etter bestevennen.

Diesel er, i tillegg til Furious-filmene, kjent fra blant andre Guardians of the Galaxy og Riddick-filmene.