Saftige småbrød med gulrot og havre

Ny uke, og nye muligheter til å spise sunt og godt!

Cathrine fikk velge hva Wenche skulle lage på hennes første sending som ny programleder. Hun ville ha "noe med havre", og Wenche skuffer selvsagt aldri.

Dette trenger du:

  • 3 gulrøtter
  • 1 beger matyoghurt, kesam eller 3 dl skummet kulturmelk (evt. vann for de som ikke tåler melk)
  • 6 dl vann
  • 1/2 dl rapsolje til baking
  • 1-2 ss honning (kan sløyfes)
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl linfrø
  • 2 dl havregryn
  • 14-15 dl grovbakstmel, grovt speltmel
  • Havregryn eller linfrø til dryss.

Slik gjør du:

Skrell, og riv gulrøttene fint på et råkostjern.
Varm opp yoghurt, vann, olje, honning og revne gulrøtter til fingervarmt.
Smuldre gjær i blandingen (tørrgjær tilsettes sammen med melet). Tilsett salt, solsikkekjerner, linfrø, havregryn, ca 12 dl grovbakstmel/grovt speltmel.
Elt godt sammen.
Tilsett resten av melet og elt til en smidig glatt deig.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca 30 min.
Ha deigen på et melet bakebord, elt sammen og del i ca 20 biter.
Trill ut til avlange små brød og sett på stekebrett.
Dekk til og etterhev i ca 45 min.
Pensle med litt vann og dryss med havregryn eller linfrø.
Stek i varm stekeovn ved 225 oC, på midterste rille i 12-15 min.
Avkjøl på rist.

Småbrødene egner seg godt til frysing.