TO LURINGER: Christer Falck og Sigurd Sollien konkurrerer i programmet Fingrene av fatet. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
TO LURINGER: Christer Falck og Sigurd Sollien konkurrerer i programmet Fingrene av fatet. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Falck og Solliens beste vegetarretter

Her er oppskriftene fra dagens Fingrene av fatet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
<p>Kokkene Charlotte Mohn Gaustad og Sebastian Myhre skal konkurrere i ny uke av Fingrene av fatet.</p> <p>De får imidlertid ikke røre verken mat eller gryter, i dag var det Christer Falck og Sigurd Sollien som gjorde det for dem. Slaget sto om den beste vegetarretten, og Christer prøvde å syke ut Sigurd med å lyve på seg en tidligere kokkeutdannelse. Men Sigurd er selv en luring, og ble bare enda mer tent på å slå Christer.</p> <p>Her er oppskriftene til de to luringenel.</p> <h2>Sigurd Solliens Chervre brûlée med bakte fiken, brioche og karamellisert popcorn</h2> <p>Ingredienser</p> <ul> <li><span style="line-height: 1.5;">4 skiver av chervre, ca 1 cm tykk - 8-10 cm i dm</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">4 skiver av brioche (må være like stor som chevren</span></li> <li>6 stk. fersk fiken</li> <li>6 stk tørket fiken</li> <li>2 ss <a href="http://www.dansukker.no/no/produkter/alle-produkter/demerarasukker-no.aspx" target="_blank">demerarasukker</a></li> <li>2 ss acasiehonning</li> <li>4 ss saltet smør</li> <li>4 dl rød portvin</li> <li>sherryeddik</li> <li>4 pl gelatin</li> <li><a href="http://www.sunnesaker.com/products/agar-agar-pulver-okologisk-rapunzel-60-g" target="_blank">agar agar</a></li> <li>1 bunt stangselleri</li> <li>1 stk Granny Smith eple</li> <li>100 g grønne pistasjekjerner</li> <li>300 g sukker</li> <li>Ferdig poppet popcorn på pose (salt)</li> <li>2 never syre (urter)</li> <li>1 pt watercress eller brønnkarse</li> <li>1 neve rød rabarbra, små</li> <li>nøytral olje, ekstra virgin<br>Gassbrenner med gass<br>Stor utstikker<br>Silkionmatte</li> </ul> <h2>Fremgangsmåte:</h2> <p>1. Ha sukker i en kjele, og lag karamell. Hakk tørket fiken og tilsett sammen med portvin og honning. La dette koke ned til en tykk sirup.<br>2. Rist valnøtter i en tørr panne, til de er lett toastet.<br>3. Lag et kryss i fikene, ha i honning og smør opp i krysset. Settes inn i ovn, og bakes til de er møre. Øs gjerne væsken over dem i ny og ne.<br>4. Skjær strimler eller bånd av stangselleri, og legg de isvann.<br>5. Stikk ut ring av briocheskivene som er like store som chevreskiven, og stek denne i panne på begge sider. Legg så chevreskiven oppå, og dryss over demerarasukker. Med hjelp av skibrenneren, brennes sukkeret av til karamell.<br>6. Smak til salaten med vinaigrette og salt.</p> <h2>Christer Falcks vegetar-gnocchi med grønnkålpesto</h2> <p>Ingredienser:</p> <ul> <li><span style="line-height: 1.5;">600 g mandelpoteter</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">2 eggeplommer</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">Cirka 150 g hvetemel</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">1 liten bunt fersk timian</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">Salt, pepper</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">50 g smør</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">1 pakke selskapserter</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">1 sitron</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">50 g grønnkålblader</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">1 fedd hvitløk</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">2ss skåldede mandler</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">1 ss revet parmesan</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">Ca 1 dl olje</span></li> <li><span style="line-height: 1.5;">Skall og saft fra 1/2 sitron</span></li> </ul> <h2>Fremgangsmåte:</h2> <p>1. Skrell potetene og del de i terninger. Kok de i vann uten salt til de er møre.<br><span style="line-height: 1.5;">2. Sett på en kjele med vann og litt salt til kokingen av gnocchiene.<br></span><span style="line-height: 1.5;">3. Forvell kålbladene i en annen kjele med lettsaltet kokende vann, la de renne av seg og ha dem i en foodprosessor sammen med hvitløk, mandler, parmesan, olje og sitron til en pesto.<br></span><span style="line-height: 1.5;">4. Hell av vannet på potetene, la de dampe godt av seg og mos de med en stamper.<br></span><span style="line-height: 1.5;">5. Ha poteter, mel, salt, pepper, 2 ts timian og eggeplommer i en bolle og kna det sammen med hendene til en deig.<br></span><span style="line-height: 1.5;">6. Ha deigen på benken og rull den ut til pølser på cirka 1,5 cm tjukkelse, bruk litt mel på benken.<br></span><span style="line-height: 1.5;">7. Skjær pølsen i cirka 2 cm lange biter.&nbsp;</span><span style="line-height: 1.5;">Hvis du ønsker, trill bitene til kuler og trykk de lett med en gaffel for å lage et mønster.<br></span><span style="line-height: 1.5;">8. Legg gnocchiene i det kokende vannet og la de koke til de flyter opp.<br></span><span style="line-height: 1.5;">9. Ta gnocchiene ut av kokevannet med en hullsleiv og rett over i en varm stekepanne med litt olje.<br></span><span style="line-height: 1.5;">10. Tilsett ertene og smør. Riv over sitronskall og smak til med salt, pepper og evenuelt litt sitronsaft.</span></p>
SIGURD SOLLIENS CHEVRE: Prøv chevre med fiken og popcorn!  FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
SIGURD SOLLIENS CHEVRE: Prøv chevre med fiken og popcorn! FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
CHRISTER FALCKS GNOCCHI: Eller hva med gnocchi med grønnkålpesto? FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
CHRISTER FALCKS GNOCCHI: Eller hva med gnocchi med grønnkålpesto? FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2