TO LURINGER: Christer Falck og Sigurd Sollien konkurrerer i programmet Fingrene av fatet. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
TO LURINGER: Christer Falck og Sigurd Sollien konkurrerer i programmet Fingrene av fatet. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Falck og Solliens beste vegetarretter

Her er oppskriftene fra dagens Fingrene av fatet.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kokkene Charlotte Mohn Gaustad og Sebastian Myhre skal konkurrere i ny uke av Fingrene av fatet.

De får imidlertid ikke røre verken mat eller gryter, i dag var det Christer Falck og Sigurd Sollien som gjorde det for dem. Slaget sto om den beste vegetarretten, og Christer prøvde å syke ut Sigurd med å lyve på seg en tidligere kokkeutdannelse. Men Sigurd er selv en luring, og ble bare enda mer tent på å slå Christer.

Her er oppskriftene til de to luringenel.

Sigurd Solliens Chervre brûlée med bakte fiken, brioche og karamellisert popcorn

SIGURD SOLLIENS CHEVRE: Prøv chevre med fiken og popcorn! FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
SIGURD SOLLIENS CHEVRE: Prøv chevre med fiken og popcorn! FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Ingredienser

  • 4 skiver av chervre, ca 1 cm tykk - 8-10 cm i dm
  • 4 skiver av brioche (må være like stor som chevren
  • 6 stk. fersk fiken
  • 6 stk tørket fiken
  • 2 ss demerarasukker
  • 2 ss acasiehonning
  • 4 ss saltet smør
  • 4 dl rød portvin
  • sherryeddik
  • 4 pl gelatin
  • agar agar
  • 1 bunt stangselleri
  • 1 stk Granny Smith eple
  • 100 g grønne pistasjekjerner
  • 300 g sukker
  • Ferdig poppet popcorn på pose (salt)
  • 2 never syre (urter)
  • 1 pt watercress eller brønnkarse
  • 1 neve rød rabarbra, små
  • nøytral olje, ekstra virgin
    Gassbrenner med gass
    Stor utstikker
    Silkionmatte

Fremgangsmåte:

1. Ha sukker i en kjele, og lag karamell. Hakk tørket fiken og tilsett sammen med portvin og honning. La dette koke ned til en tykk sirup.
2. Rist valnøtter i en tørr panne, til de er lett toastet.
3. Lag et kryss i fikene, ha i honning og smør opp i krysset. Settes inn i ovn, og bakes til de er møre. Øs gjerne væsken over dem i ny og ne.
4. Skjær strimler eller bånd av stangselleri, og legg de isvann.
5. Stikk ut ring av briocheskivene som er like store som chevreskiven, og stek denne i panne på begge sider. Legg så chevreskiven oppå, og dryss over demerarasukker. Med hjelp av skibrenneren, brennes sukkeret av til karamell.
6. Smak til salaten med vinaigrette og salt.

Christer Falcks vegetar-gnocchi med grønnkålpesto

Ingredienser:

  • 600 g mandelpoteter
  • 2 eggeplommer
  • Cirka 150 g hvetemel
  • 1 liten bunt fersk timian
  • Salt, pepper
  • 50 g smør
  • 1 pakke selskapserter
  • 1 sitron
  • 50 g grønnkålblader
  • 1 fedd hvitløk
  • 2ss skåldede mandler
  • 1 ss revet parmesan
  • Ca 1 dl olje
  • Skall og saft fra 1/2 sitron
CHRISTER FALCKS GNOCCHI: Eller hva med gnocchi med grønnkålpesto? FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
CHRISTER FALCKS GNOCCHI: Eller hva med gnocchi med grønnkålpesto? FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Fremgangsmåte:

1. Skrell potetene og del de i terninger. Kok de i vann uten salt til de er møre.
2. Sett på en kjele med vann og litt salt til kokingen av gnocchiene.
3. Forvell kålbladene i en annen kjele med lettsaltet kokende vann, la de renne av seg og ha dem i en foodprosessor sammen med hvitløk, mandler, parmesan, olje og sitron til en pesto.
4. Hell av vannet på potetene, la de dampe godt av seg og mos de med en stamper.
5. Ha poteter, mel, salt, pepper, 2 ts timian og eggeplommer i en bolle og kna det sammen med hendene til en deig.
6. Ha deigen på benken og rull den ut til pølser på cirka 1,5 cm tjukkelse, bruk litt mel på benken.
7. Skjær pølsen i cirka 2 cm lange biter. Hvis du ønsker, trill bitene til kuler og trykk de lett med en gaffel for å lage et mønster.
8. Legg gnocchiene i det kokende vannet og la de koke til de flyter opp.
9. Ta gnocchiene ut av kokevannet med en hullsleiv og rett over i en varm stekepanne med litt olje.
10. Tilsett ertene og smør. Riv over sitronskall og smak til med salt, pepper og evenuelt litt sitronsaft.

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK