Fotballryktene: – Müller hinter om United-overgang

Og Jürgen Klopp vil hente et portugisk stjerneskudd og en gammel Dortmund-kjenning til Liverpool. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om det er drøyt to og en halv måned til det er lov å kjøpe spillere igjen, er det som vanlig full fart på ryktebørsen. Her er mandagens ferskeste rykter!

I september meldte tyske Kicker at Manchester United planlegger et bud på vanvittige 88,1 millioner pund – eller utrolige 1,15 milliarder kroner – for Bayern München-stjernen Thomas Müller i januar.  Bayern München-formann, Karl-Heinz Rumenigge har gitt United beskjed om at han ikke er til salgs, men money talks - også for Müller. Den tyske målmaskinen siteres nå på at han gjerne kunne tenke seg å spille i Premier League dersom den rette pengesummen kommer på bordet. 

Ifølge Daily Mail sier Müller at en overgang til England er veldig fristende på grunn av lønnsnivået.  

– Vi må huske på at fotball i bunn og grunn er jobben vår. Derfor må folk akseptere at lønninger alltid vil spille en rolle når det kommer til å velge klubb. Det vil være hyklersk å hevde at lønningene i Premier League ikke er fristende, sier 26-åringen. Dermed kan Louis van Gaal bare finne frem sjekkheftet og forberede seg på et bud i milliardklassen. 

Etter at Jürgen Klopp overtok som ny Liverpool-manager har det for alvor fått fart på ryktene rundt hvilke spillere han ønsker å hente inn til klubben.  Søndag var det Robert Lewandowski som ble linket til Klopp og Anfield. 

Mandag melder  Daily Mirror at Ruben Neves skal være høyt oppe på tyskerens ønskeliste. Klopp skal ha sendt ut speidere for å se Neves spille kamp for Portugals U21-lag mot Ungarn fredag kveld. 18 år gamle Neves er defensiv midtbanespiller og Klopp skal ha hatt Porto-spilleren på radaren også fra tiden i Borussia Dortmund.

Pep Lijnders, som jobber med spillerutvikling i Liverpool, skal ha anbefalt unggutten til sin nye sjef. Lijnders jobbet med Neves da han jobbet i utviklingsavdelingen til Porto før han kom  til Liverpool.  Også Chelsea skal være interessert i Neves, men Liverpool kommer trolig ikke til å prøve på en overgang før til sommeren.  

En annen som befinner seg på listen til Klopp er Dortmund-spiss Pierre-Emerick Aubameyang.  Den lynraske angriperen har så langt denne sesongen scoret ti mål på åtte kamper i Bundesliga og har ifølge The Sun en utkjøpsklausul i kontrakten på rundt 434 millioner kroner.  Klopp hentet Aubameyang til Dortmund fra St. Etienne i 2013, men skal ha uttalt til den tyske avisen Bild at han ikke ønsker å hente Dortmund-stjerner til Liverpool. 

Tottenham har lagt ut følere på Gents nigerianske stjerne Moses Simon. 20-åringen har vært på radaren til London-klubben siden han var tenåring. Den gang valgte han å trene med Ajax i stedet for Spurs. I tillegg til Simon, følger de ifølge Daily Mirror også med på hans lagkamerat i Gent, Laurent Depoitre. Den belgiske angriperen har så langt denne sesongen scoret seks mål på ti kamper i Belgia og scoret Belgias fjerde mål mot Andorra lørdag. 

William Carvalho har tidligere vært linket til både Chelsea, Manchester United og Arsenal. Nå siteres 23-åringen på at han godt kunne tenke seg å spille for Arsenal. Ifølge The Telegraph sier midtbanespilleren til den portugisiske avisen A Bola at han har det fint i Sporting, men at han har en forkjærlighet for Arsenal.  

– Jeg vil ikke si så mye, men det er en klubb jeg alltid har vært glad i. Og det er Arsenal. Thierry Henry er en spiller jeg alltid har likt å se på, sier han.   

Arsenal skal også være interesserte i Celtics midtbanespiller Nir Bitton og unggutten Luis Henrique, som spiller for Botofago i Brasil.  17-åringen skal spille U17-VM for Brasil denne måneden.