Hvis neste generasjon GT-R bare blir seende halvparten så tøff ut som dette, vil Nissan ha en designvinner.
Hvis neste generasjon GT-R bare blir seende halvparten så tøff ut som dette, vil Nissan ha en designvinner.

Heftige saker fra uventet hold

Kanskje blir den virkelighet.

Nissan GT-R har vært en hit, godt hjulpet av de enorme mengder med avansert teknologi som finnes på bilen,og det faktum at den har ytelser som blåser det meste av banen.

Men akkurat designet er det vel ikke så mange som har fremhevet som et mesterverk, så da er det kanskje ikke så rart at neste generasjon GT-R kan bli vesentlig drøyere på dette området?

Laget for Playstation

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo, er som navnet antyder et rent konsept, og er utviklet for deltagelse i spillet Gran Turismo 6. Bilen kunne nedlastes i spilleform i fjor sommer, og ble også vist live på Goodwood Festival of Speed i grå lakk, i 2014. 

Dramatiske og knivskarpe linjer kjennetegner 2020 Vision.
Dramatiske og knivskarpe linjer kjennetegner 2020 Vision.

Designet er ekstremt brutalt, og tar mange designtriks fra Lamborghini. Dette gjelder spesielt alle de mange knivskarpe kantene, som jo italienerne nærmest har patentert på 2000-tallet, men også hjulbuene bak er noe som Bertones legendariske designer Marcello Gandini nok vil nikke anerkjennende til. 

Superbilen kan bli verdt en formue

Tegnet i England, input fra Japan

En frontrute som også går over til sidevinduer, en gigantisk spoiler bak, ett hockeykølle-lignende karbonpanel mellom hjulene nederst, ginsu-aktige felger og baklys som minner om jetmotorer, er med på å skape ett design som Bruce Wayne nok kunne tenkt seg å bruke på sin neste firmabil. 

Designet ble gjort av noen av konsernets unge designere fra den engelske avdelingen i London, England, men ble ansett å ha så mye potensial at også ingeniører fra Nissans tekniske senter i Asugi, Japan kom med input. 

Dette kan bli mye moro til hyggelig pris

Hvorfor har Nissan jobbet videre?

Bakfra oser det superbil lang vei, dette blir ingen overvektig luksus-SUV.
Bakfra oser det superbil lang vei, dette blir ingen overvektig luksus-SUV.

Det som gjør det hele litt mer interessant enn at bilen bare er en Playstation-fantasi, er at Nissan har jobbet med konseptet siden de først viste det i fjor sommer, og nå viser en forbedret utgave i rødt under Tokyo Motor Show i oktober. Hva er grunnen til det? 

Noe kan nok være at man følte designet er så bra at japanerne fortjener å se det på hjemmebane (Tokyo Motor Show holdes annet hvert år), men mange tror også at konseptet peker rett mot neste generasjon GT-R, som Nissan har begynt å utvikle. Talsmenn fra Nissan har da også sagt at 2020 Vision peker til hvordan en høy-ytelses bil fra konsernet kan se ut i fremtiden. 

En ny GT-R vil også bli en hybrid, med hjelp fra Williams Hybrid Power, som har laget de elektromekaniske svinghjulene til Porsche og Audi på deres Le Mans-racere. Denne teknologien vil gjøre at Nissans V6-motor på 3,8-liter vil yte rundt 800 hk, samtidig som bilen vil være mye lettere enn dagens GT-R. Neste Godzilla vil altså virkelig leve opp til kallenavnet sitt...

Her kan du sikre deg en legendarisk bil

Fronten har en tydelig markert Nissan V i fronten.
Fronten har en tydelig markert Nissan V i fronten.