– Vi har vært vitne til noe historisk

Her er vinneren av tidenes første lovlige pokerturnering på norsk jord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

HOLMENKOLLEN (TV 2): Det var særdeles høytidelig stemning da tidenes første, lovlige pokerturnering på norsk jord ble åpnet på Holmenkollen Park Hotell lørdag. 600 spillere skulle kjempe om tittelen østlandsmester, og de 100 beste ville sikre seg en plass i poker-NM i november.

Sent søndag kveld var siste hånd spilt og en vinner kåret.

Gunnar Wedde fra Ski er mannen som kan krone seg med tittelen østlandsmester og vinner av tidenes første pokerturnering på norsk jord.

– Dette er helt utrolig moro, sier 43-åringen, som ikke har spilt poker på høyt nivå lenge.

– Jeg har bare spilt noen få turneringer tidligere og holder bare på med poker som en hobby. Jeg dro hit for å ha det moro, så dette er både uventet og utrolig deilig, sier Wedde, som til daglig jobber i Oslo kommune og har samboer og barn.

– Nå gleder jeg meg til å ringe dem og fortelle hva som har skjedd.

Leder i Norges Pokerforbund, Sigurd Eskeland, er imponert over Weddes prestasjon.

– Vi har vært vitne til et historisk øyeblikk i poker-Norge, og har fått en verdig østlandsmester. Dette har vært en helt fantastisk helg, konstaterer Eskeland.

Neste helg er det sørlendingene som skal kjempe om å bli regional mester, så går turen til Nord-Norge, Midt-Norge og vestlandet, før alle de regionale mesterne, og ytterligere 2000 spillere, samles på Gardermoen i november for tidenes første poker-NM på norsk jord.

Wedde har allerede taktikken klar.

– Min styrke er å spille variert og at jeg derfor ikke er forutsigbar, så jeg håper det skal holde langt i NM, også.