Denne perlen av et skudd tok Follo nærmere overlevelse

Men kampen for ikke å rykke ned fra OBOS-ligaen ligger fortsatt an til å bli svært jevn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres med videohøydepunkter

Fem poeng skilte de fem nederste lagene i OBOS-ligaen før søndagens kamper.

Med seier til fire av de er det i store trekk status quo, men Follo tok tre poeng som løftet de bort fra umiddelbare fare.

Og det gjorde de på spektakulært vis.

Kanonkule av et skudd
I hjemmekampen mot Åsane fikk nemlig Øystein Vestvatn et drømmetreff av de sjeldne.

På stillingen 0-0 bestemmer han seg for å la det stå til fra skrått hold 20 meter fra Åsane-buret, og ballen går som det berømte prosjektilet opp i lengste hjørnet.

Alexander Ruud Tveter doblet ledelsen like etter, og 2-0 stod seg kampen ut. Det betyr at Follo beveger seg opp på 10. plass med 32 poeng, noe som holder de to poeng over den siste nedrykksplassen.

Jevn bunnstrid
Både Bærum, Nest-Sotra og Levanger, som ligger på de første plassene under streken, vant sine kamper søndag.

Bærum slo opprykksjagende Sandnes Ulf 2-0 hjemme. Morten Gievær, fra straffemerket, og Matias Pedersen med et hodestøt etter et hjørnespark sørget for det, mens det også ble hjemmeseier på Ågotnes.

Nest-Sotra slo nemlig Strømmen 2-0, og det til tross for at de måtte spille den siste halvtimen og vel så det med ti mann.

Kristoffer Zachariassen sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse, men Mads Nielsens utvisning 13 minutter etter pause skapte et håp for gjestene. Det håpet fjernet Simen Næss da han ordnet 2-0 med sin femte seriescoring for sesongen ti minutter senere.

I søndagens fjerde og siste kamp vant Levanger 1-0 hjemme over Bryne. Bendik Bye ble matchvinner med en enkel scoring fra kloss hold etter 69 minutter.