HEVDER Å HA ANGREPET KOLONNE: Det er uklart om IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi er rammet. Arkivfoto av ukjent opprinnelse.
HEVDER Å HA ANGREPET KOLONNE: Det er uklart om IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi er rammet. Arkivfoto av ukjent opprinnelse.

IS-leder ikke blant de drepte i irakisk angrep

Iraks flyvåpen hevder å ha rammet en kolonne med IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi vest i Irak. IS-lederen skal ikke være blant de drepte. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet skal ha skjedd vest i Anbar-provinsen, som grenser mot Syria, opplyste det irakiske militæret søndag.

Det har vært usikkert om al-Baghdadi ble drept i angrepet, men kilder fra lokalt sykehus bekrefter nå at IS-lederen ikke er blant de drepte, melder Ruters. 

Det er flere ganger tidligere blitt meldt at al-Baghdadi er drept eller alvorlig såret i ulike angrep. Tidligere i år gikk det rykter om at han var blitt hardt skadd i et angrep utført av den USA-ledede koalisjonen.

Det skjer samtidig som det foregår harde kamper mellom ulike opprørsgrupper og syriske regjeringssoldater støttet av russiske flyangrep i Syria.

Ifølge aktivister og regjeringskilder foregår det kamper i provinsen Hama og i den sørlige delen av Idlib, som er en opprørskontrollert provins. Regjeringsstyrker, støttet av russiske flyangrep, har overtatt flere landsbyer fra opprørerne i området.

Fremgangen skjer få dager etter at den syriske hæren innledet en større offensiv.
En rekke ulike opprørsgrupper, samt Nusrafronten, al-Qaidas fløy i Syria, holder til i området. Aktivister melder også om kamper i kystprovinsen Latakia, som regnes som et kjerneområde for president Bashar al-Assad.

NTB / TV 2