Etterforsker mulig bilbombe i Göteborg

Politiet i Göteborg etterforsker en eksplosjon i en bil som mulig bilbombe. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Göteborg etterforsker det de mener kan være en bilbombe som gikk av like før klokken ti søndag formiddag, melder Expressen. 

Nasjonal bombestyrke hentet inn

Den nasjonale bombestyrken ble koblet inn søndag ettermiddag. Det ble gjennomført et søk i området med en bomberobot for å lete etter sprengledninger.

– En sprengledning eller noe lignende har eksplodert i en bil, forteller politiets innsatsleder, Mats Hvit, til Expressen.

Bombestyrken har søndag ettermiddag undersøkt ni biler innenfor det avsperrede området. De er nå ferdig med undersøkelsene, og vil dermed begynne med nærmere undersøkelse av den eksploderte bilen. 

– Bombegruppen er klar med sin undersøkelse, og man har dratt litt inn på avsperringene, forteller politiets pressetalsmann Christer Fuxborg. 

– Utelukker ikke bombe

Politiets bombeteknikere er på stedet, og det har blitt stengt av et området på 400 meter rundt der den mistenkte bomben skal ha gått av. Bilen stod i brann da politiet fikk meldingen om hendelsen. 

– Det er en bil som har eksplodert, men vi vet ikke hva som skjedde først. Enten er det brannen som er årsaken til eksplosjonen, eller så kan det være noen som har festet en bombe på den, sier Fuxborg til Aftonbladet. 

– Vi utelukker ikke at det er en bombe, forteller Fuxborg til Expressen

Ingen personer skal ha vært i bilen under eksplosjonen. Det har blitt funnet deler av bilen et stykke fra der hvor bilen stod, informerer politiet.

Eieren av bilen har blitt identifisert som en 45-åring som er fra området, skriver Göteborgs-Posten.