NY SEIER: Mats Zuccarello Aasen og J.T. Miller gratulerer Dominic Moore (t.v.) med scoring mot Columbus Blue Jackets.. (AP Photo/Kathy Kmonicek) FOTO: KATHY KMONICEK /
NY SEIER: Mats Zuccarello Aasen og J.T. Miller gratulerer Dominic Moore (t.v.) med scoring mot Columbus Blue Jackets.. (AP Photo/Kathy Kmonicek) FOTO: KATHY KMONICEK /

– Han er like irriterende på trening

Lagkameratene mener Mats Zuccarello Aasen nå er tilbake der han var før skaden. I natt ble det nok en seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York Rangers - Columbus Blue Jackets 5-2:

NEW YORK / BERGEN (TV 2):

Mats Zuccarello Aasen noterte ingen poeng i seieren, men med 16.23 minutter på isen var han blant Rangers' mest benyttede løpere.

– Vi har spilt helt ok. Vi har ikke spilt vår beste hockey, men gode lag finner en måte å vinne på. Pucken spretter litt vår vei. VI har litt flyt. Vi har scoret på sjansene våre og Henrik (Lundqvist) har vært strålende, sier han til TV 2.

Han har nå fått mye spilletid i Rangers' tre første kamper denne sesongen, og føler seg ikke hemmet av skaden som truet med å stoppe karrieren hans.

– Jeg føler meg 100 prosent. Men det tar litt tid å komme inn i timingen og sånne ting. Det kommer seg. Man kan ikke klage når man vinner, forteller Zuccarello Aasen.

TV 2 Sumo: Se TV 2s dokumentar om Mats Zuccarello Aasen

Nattens kamp var sesongens første hjemme i Madison Square Garden. Og det var godt for lagkompisene å se ham tilbake foran egne fans.

– Det var spesielt for alle på laget å se han tilbake på isen på hjemmebane. Dette har vært veldig skremmende og tøft å se en venn og lagkamerat gå gjennom det her. Nå ser vi ham levere på isen også. Han er utrolig viktig for vårt lag om vi skal ha fremgang i årets sesong, sier Henrik Lundqvist.

Den svenske supermålvakten mener Zuccarello Aasen ikke har forandret seg etter skaden.

– Nei, han er ikke annerledes, han prater fortsatt like mye. Han tuller like mye og er like irriterende på trening. Han er en skjønn person som byr mye på seg selv. Det er viktig å ha folk som det på laget. Han løfter humøret i laget, men er også viktig i spillet med sitt blikk og sine pasninger. Veldig kult å ha han tilbake, sier Lundqvist.

Nordmannen scoret to ganger i fredagens seier over Blue Jackets, men lørdag var hovedrollen overlatt til svensken Oscar Lindberg. Han brukte drøyt fem minutter på å gi vertene en tidlig 2-0-ledelse.

Mer komfortabelt ble det for Rangers kun sekunder senere. Dominic Moore økte til 3-0 i det 5.48 minutter var spilt.

Blue Jackets pumpet på mot Rangers-målet og hadde flere skudd enn motstanderen, men for tredje kamp på rad sto keeper Henrik Lundqvist en svært god kamp for New York-laget. Han reddet totalt 37 av 39 skudd.

På tampen av midtperioden økte Derick Brassard til 4-0 for Rangers, mens Derek Stepan fikset ytterligere forsprang tidlig i den tredje. Senere fikk Blue Jackets to trøstemål ved Ryan Johansen og Boone Jenner.

Zuccarello Aasen har kjøpt seg ny leilighet og nå har også kjæresten Nina Sandbech flyttet til New York City. Men han vil ikke si noe om trivselen gjør ham til en bedre spiller.

– Vi vant kampen. Det er ikke Se og Hør dette her, er det det? sier Norges eneste NHL-spiller.

(©NTB/TV 2)