VM-TRIUMF: Papagayo E. gikk til topps.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VM-TRIUMF: Papagayo E. gikk til topps. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

VM-seier til norske Papagayo E

Den norske superhesten Papagayo E gikk til topps i VM-løpet for travhester på Yonkers-banen i USA lørdag. Seieren innbrakte 4,2 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så mye penger har aldri noen norsktrent og norskeid hest vunnet i et enkelt løp. Den andre norske deltakeren i lørdagens VM-løp, Fredrik Solberg-eide B.B.S. Sugarlight, gjorde også et gnistrende løp og ble nummer fem.

Etter målgang handlet likevel alt om Papagayo E. Eierne Tom Andersen og Claes Sjölin tørket tårer etter å ha sett den Jan Kristian Waaler-trente hesten suse inn til seier mot et knippe av verdens aller beste travere.

– Det er helt uvirkelig. Dette er det desidert største løpet jeg har vunnet, og jeg fikk akkurat det løpet jeg ønsket. Jeg kunne ikke kjempe om teten, men valgte å legge meg i lederryggen. Hesten var veldig pigg, og jeg så ut av siste sving at den kom til å vinne, sa kusk Ulf Ohlsson til Equus Media etter at triumfen var et faktum.

– Han knuste dem, vi har verdens beste hest, utbrøt trener Waaler da han så Papagayo E bryte målstreken først.

Sist en norsk hest vant det høyst uoffisielle trav-VM var i 1986. Da satt avdøde Ulf Thoresen i sulkyen bak Habib. (©NTB)