Fotballryktene:
– Manchester United vil bytte ut midtstopper

Og Jürgen Klopp har allerede satt opp handlelisten for januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er lørdag og normalt ville vi talt timer til favorittlaget vårt skal på banen.

Men det er landslagshelg, så for en gangs skyld kan vi samles bak et og samme lag.

Og mens Per-Mathias Høgmo gjør våre beste menn klar til kamp, så kan jo du ta et hvileskjær og kose deg med denne buketten med overgangsrykter.

Manchester United har havnet litt i skyggen av Liverpool den siste uken. Stuntet med å ansette Jürgen Klopp har gitt de røde en etterlengtet periode i søkelyset. Men nå vil Manchester United tilbake på den store scenen. Og når det sportslig ikke går helt etter planen, så har alltids Louis van Gaal en plan. Og den planen går som oftest ut på å kjøpe nytt. Den argentinske forsvarsspilleren Marcos Rojo ser ut til å være ferdig i klubben. Et par udisiplinerte episoder virker å ha ført ham ut i kulden, og nå skal han bort. Manchester Evening News skriver at van Gaal har sett seg ut sin landsmann Bruno Martins Indi som en ideell erstatter for Rojo. I likhet med argentineren er Martins Indi venstrefotet og kan spille både midtstopper og venstreback.

En annen nederlender på van Gaals handleliste er Thomas Buitink. Men det er neppe med tanke på å forsterke laget allerede i januar. For Buitink er bare 15 år, men er regnet som det nye store spisstalentet i treskolandet. Han har scoret over 100 mål for yngre lag i Vitesse, og er allerede en ettertraktet kar. Manchester City har allerede hatt speidere for å se på ham, skriver Daily Mail. Manchester United kan nok også regne med konkurranse fra Arsenal, mens Chelsea allerede har et samarbeid med den nederlandske klubben.

Men van Gaal er ikke helt opphengt i nederlendere. Han kikker litt i nabolandet også. For Het Nieuwsblad skriver at Manchester United og Barcelona nå følger Anderlechts midtbanespiller Youri Tielemans tett. Og i Liverpool sitter det en tysker, som ønsket seg 18-åringen til Borussia Dortmund allerede for to år siden.

Jürgen Klopp har ikke fått veldig god tid til å vurdere Liverpool-troppen sin ennå. Men han trengte vel ikke mange minuttene på treningsfeltet før han konkluderte med at midtbanespillerne James MilnerLucas Leiva og Joe Allen kanskje ikke er helt formstøpt for hans turbofotball med hurtige overganger gjennom midtbanen. Da er det kanskje ikke så rart at Liverpool allerede er på jakt etter nye midtbanespillere. Gazzetta dello Sport skriver at klubben har kontaktet Napoli og forespurt om muligheten for å hente brasilianske Jorginho fra Napoli i januar. Problemet er bare at Jorginho nå har spilt seg inn i varmen i Serie A-klubben, så han blir i så fall en veldig dyr mann for Liverpool.

En annen Serie A-spiller som skal være på ønskelisten til Klopp er Sassuolo-angriperen Domenico Berardi. Liverpool-manageren ønsket å hente 21-åringen til Borussia Dortmund, men den gangen var han deleid av Juventus. Nå har Juventus solgt sin eierandel til Sassuolo, men har sikret seg opsjon på kjøp til et fastsatt sum dersom Sassuolo skulle få bud fra en annen klubb, skriver Calciomercato.

Stemningen er ikke stor i Arsenals keeperteam. Etter kjempetabben mot Olympiakos, skal David Ospina ha fått beskjed om at han ikke lenger er førstevalget mellom stengene i Champions League. Etter to strake tap, ser Arsene Wenger seg nødt til å bruke Petr Cech i de resterende gruppekampene. Planen var i utgangspunktet å bruke Cech i ligaen og Ospina i alle cupkamper denne sesongen. Uten mesterligakamper, så synes kolombianeren at det blir for lite spilletid. Derfor skal han nå ønske seg bort i januar, skriver The Sun.

Tottenham har lenge fulgt Lilles Sofiane Boufal, som mange i Frankrike omtaler som «den nye Eden Hazard». Men det spørs om interessen er like stor etter at agenten hans Yvan Le Mée forteller til Sport Witness at Boufal veldig gjerne skulle spilt for Arsenal, som ville passe spillestilen hans perfekt.

Fredag kom meldingene om at Chelsea vil prøve å hente midtstopperen Marquinhos fra Paris Saint-Germain i januar. Men det var visst ikke i stedet for John Stones. For Daily Mirror kan fortelle at Jose Mourinho vil ha begge de to 21-åringene. Dermed kan det se ut til at John Terrys tid på Stamford Bridge for alvor går mot slutten.

Og det er ikke bare i forsvaret Chelsea-manageren vil forsterke. Ifølge Fichajes vurderer han nå om han vil bruke 550 millioner kroner på å løse Yacine Brahimi fra kontrakten hans med Porto. Mourinho har lenge ønsket seg landslagsspilleren for Algerie, men nå som Manchester City og Valencia også har meldt sin interesse, vil han muligens gjøre alvor av kjøpsplanene.