«LIK»: Det er dette «liket» som stadig får politiet til å komme tilbake. FOTO: CHARLES V. TINES / Detroit News
«LIK»: Det er dette «liket» som stadig får politiet til å komme tilbake. FOTO: CHARLES V. TINES / Detroit News

Halloween-spøken får forbipasserende til å ringe politiet

I 25 år har Larethia Haddon lurt naboer og forbipasserende trill rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er oktober måned, noe som betyr at det skremmende snart er klart for Halloween. På den andre siden Atlanterhavet, har overdådige dekorasjoner for lengst begynt å dukke opp i folks hager.

Men ikke alle amerikanere drar Halloween-spøken like langt som Larethia Haddon. Larethia, som for tiden er bosatt i Detroit, har allerede hatt politiet på døra en rekke ganger, skriver The Detroit News.

Det er kanskje ikke så rart, for spøkefuglen har nemlig et «lik» i hagen...

– Utrolig morsomt

Riktig nok er det ikke snakk om en ekte kropp, men «liket» er troverdig nok til å lure de aller fleste. Når forbipasserende varsler om liket, tør ikke lovens lange arm å gjøre annet enn å rykke ut.

Og moroklumpen selv ser ut til å nyte det hele. Hver morgen plasserer hun nemlig dukken med ansiktet ned mot bakken i hagen. Samtidig som hun drikker kaffe, følger Larethia med på reaksjonene fra studenter, budbilsjåfører og andre som passerer huset, skriver The Detroit News.

– Folk springer opp for å utføre hjertelungeredning. Når de finner ut at det er en dukke, er det utrolig morsomt, sier hun til avisen. 

– Politiet kommer hver dag

Og det er slettes ikke første gang at kvinnen utfører spøken. Hun har nemlig holdt på i 25 år, på ulike adresser. I år får imidlertid den spesielle spøken ekstra mye oppmerksomhet.

– I Halloween-tider hvert år, lager moren min en dukke som en del av dekorasjonen og plasserer den utenfor huset. I år kommer ambulansetjenesten og politiet hver dag for å hente kroppen, skriver sønnen Kendrick Hardaway på Facebook. 

So, every year around Halloween my mom makes a dummy as part of her Halloween decor and sets it somewhere outside of her...

Posted by Kendrick Hardaway on 7. oktober 2015

– Må være sikre

Selv om politiet etterhvert bør ha blitt godt kjent med «liket», rykker de ut når folk varsler. Årsaken er at meldingene ofte er unøyaktige, og politiet må forsikre seg om det ikke virkelig er noen i området som har behov for hjelp.

– Vi vil være sikre på at det ikke er noen i området som er skadd eller trenger bistand fra politiet eller helsevesenet. Så vi må etterforske hvert tilfelle, sier Michael Woody i Detroit-politiet til WDIV.

Selv sier Larethia at hun ikke forsøker å fornærme noen. 

– Jeg prøver bare å få Detroit til å le. Vi trenger virkelig det, sier hun til The Detroit News.