Thoresen herjet for Djurgården

Patrick Thoresen viste gammel storhet med to mål og to assist da Djurgården slo den regjerende svenske mestreren Växjö 4-2 fredag.

STORSPILL: Patrick Thoresen var ustoppelige med to mål og to målgivende pasninger i Djugårdens 4-2-seier over Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT / NTB scanpix

Det var nordmannens første mål i SHL (Swedish Hockey League). Før kampen sto han bokført med to assist. Etter en målløs 1. periode tok vertene ledelsen 1-0 ved Josh Hennessy. Men så skulle resten av kampen handle om Thoresen og Djurgården. Den 31-år gamle nordmannen jobbet hele tiden iherdig over hele banen. Han brøt pucken i egen sone og sendte kjapt en pasning ut i midtsonen. Der kom Marcus Sörensen fri og alene med målvakten utlignet han til 1-1.

Thoresen leverte flere krempasninger som lagkameratene ved noen anledninger hadde problemer med å omsette til mål. 15 sekunder før slutt i midtperioden skjønte Daniel Brodin tegningen og førte DIF i ledelsen med 2-1.

I tredje periode presenterte Thoresen seg også i målprotokollen da han økte til 3-1. Kort etter satte han en straffe sikkert i mål til 4-1. Vertene fikk redusere bare en gang.

Etter sju kamper har Djurgården 13 poeng og sjetteplass på tabellen. Växjö har bare sanket 6 poeng så langt i SHL. Lagene møtes igjen allerede lørdag i Hovet.

Färjestad med landslagsmålvakt Lars Haugen i burdet tapte 1-2 etter forlengning borte mot Örebro. (©NTB)