Allardyce ansatt som ny Sunderland-manager

Big Sam avskrev seg selv for to uker siden i TV 2s Premier League-studio. Nå er han Sunderlands nye manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sam Allardyce er tilbake i Premier League-manesjen etter fire og en halv måned uten jobb. Sunderland bekrefter fredag på sine hjemmesider at «Big Sam» tar over managerjobben etter at Dick Advocaat valgte å trekke seg forrige uke.

Avskrev seg selv - nå er han ansatt
Den 60 år gamle engelskmannen har signert en toårskontrakt med «Black Cats».

Nyheten kommer som en overraskelse dersom man fulgte med da Allardyce gjestet TV 2s Premier League-studio for bare to uker siden. Da svarte han avvisende på managerspørsmålet fra programleder Jan-Henrik Børslid.

– Hva med Sunderland? De kan trenge en ny manager ganske snart.

– Ja, det kan være. Det er usannsynlig at det blir meg, sa Allardyce, før han forklarte grunnen.

– Sunderland har skiftet manager mange ganger de siste fire-fem årene, så jeg tror de kommer til å holde seg til Dick Advocaat. Advocaat kom inn etter at Gus Poyet reddet dem. Denne gangen må de gi ham sjansen og se om han klarer å få dem ut av trøbbel.

Se Allardyce avskrive seg selv til Sunderland-jobben i videovinduet øverst på siden!

– Selvsagt en utfordrende jobb
Vinden snur imidlertid fort i fotball og nå er Allardyce på plass i Sunderland.

– Jeg håper å bringe klubben den stabiliteten og suksessen alle ønsker, sier Allardyce.

Jobben med å snu Sunderland-skuten som er på full fart mot Championship, blir utvilsomt vanskelig for Allardyce. Laget har startet sesongen begredelig med fattige tre poeng på åtte kamper. Allardyce er forberedt på det som venter.

– Det er selvsagt en utfordrende jobb, men det er noe jeg har erfaring med fra tidligere. Jeg ser frem til å jobbe med spillerne, og jeg stoler også på at jeg får hjelp fra Sunderland-supporterne, som jeg har fått erfare har en enorm lidenskap. Jeg kan knapt vente på å komme i gang, sier Allardyce.

Styreformann Ellis Short sier at klubben er veldig fornøyd med å sikre seg den tidligere Bolton-, Newcastle-, Blackburn- og West Ham-manageren.

– Sunderland er en klubb han kjenner godt til, og han var det beste alternativet til jobben. Han har bred erfaring som manager i Premier League og kjenner godt til området og lidenskapen til supporterne våre, sier Ellis.

Allardyces fikk ikke fornyet kontrakten med West Ham etter forrige sesong der han ledet London-klubben til tolvteplass i Premier League.