– Føler meg like god som for ti år siden

Oilers-veteran Christian-Dahl Andersen mener hans 35 år bare gjør ham bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Oilers – Lørenskog lørdag klokken 15.55 på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo!

– Jeg føler ikke at jeg bare henger med, jeg føler jeg er akkurat like god som jeg var for ti år siden, sier Christian Dahl-Andersen 

35-åringen kom til Stavanger i 2003 og har vært med på lagets mange opp-og nedturer de tolv siste årene med unntak av et år i Sverige og noe måneder i 2008. For Dahl-Andersen kunne vært tapt for Oilers.

I 2008 la han opp, men etter å ha fulgt kona Katrine Maaseide på en turnering den sommeren gjorde han helomvending og måtte ringe den nye sjefen Petter Thoresen og be om en ny sjanse. 

– Jeg satt på bussen til en av Katrines kamper så kjente jeg plutselig at nå fikk jeg lyst. Jeg er glad at det ordna seg, sier Oilers-helten.

– Jeg fikk en telefon for 6,5 år siden da jeg var på hytta i Valdres. Vi tok sjansen på å ta ham inn i laget og det har vi jo ikke angra på, smiler Oilers-trener, Petter Thorsen

Nå troner Dahl-Andersen øverst på Get-ligaens poengliste med fem mål og ni assists etter åtte kamper. Og derfor ble gutten med gullhjelmen også kåret til månedens spiller i Get-ligaen av TV 2s eksperter. 

– Etter en fantastisk sesong for tre sesonger siden har han hatt litt lavere produksjon. Mange tenkte kanskje at veteranen startet å slakke litt av, men nå topper han ligaens poengliste og han er blant de beste i pluss minus for et lag som leder ligaen fortjent så langt, sier TV 2s hockeyskekspert, Bjørn Erevik. 

– Det er en ære det. Det er et håndfast bevis på at man har gjort noe riktig innledningsvis. Det har gått veldig bra og vi har også hatt mye stang inn. Rekka med meg,Tommy og Josh har fungert bra, sier Dahl-Andersen.