Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når det gjelder hva som er fremtidens drivstoff, er det vel knapt noen som er sikre på svaret. Noen mener elbil er tingen, andre at bensinmotoren fortsatt har mye igjen å by på.

Men hydrogen kan også være veien å gå, det mener ihvertfall Toyota som mer enn noen andre satser på denne teknologien. 

Vil markere seg

På Tokyo Motor Show som åpner senere denne måneden, vil Japans største bilmerke presentere seg kraftig med flere nye konsepter. Ett av disse er FCV Plus, en fremtidsbil som viser hvordan en hydrogenbil kan se ut om x antall år. 

Interiøret er litt utenom det vanlige, med god plass og god sikt.
Interiøret er litt utenom det vanlige, med god plass og god sikt.

Dette er kanskje verdens beste bilmerke

Toyota sier at "rent hydrogen fra en rekke ulike primære energikilder vil gjøre lokale selvforsynende kraftstasjoner en global realitet, og biler med brenselcelle-teknologi vil ta på seg en ny rolle som kraftkilder i lokalsamfunnet. Toyotas mål er å gi bilene en ny retning ved å forandre brenselcellebiler fra miljøbiler til energi-biler".

Det ser kanskje ut som et fiskenett laget av bier, men dette er baksetene.
Det ser kanskje ut som et fiskenett laget av bier, men dette er baksetene.

Ser du hvorfor denne bilen er så spesiell?

Kan fungere som generator 

I så måte er FCV Plus et spennende konsept, da den i tillegg til sin egen hydrogentank, også kan generere elektrisitet direkte fra hydrogen som er lagret utenpå bilen. Bilen kan dermed fungere som en ekstern kilde til elektrisk kraft, både til hjemmebruk eller til annet bruk. Så hvis strømmen i stua går, trenger du ikke lenger en bråkete generator, men kan bruke din FCV Plus for å få strøm. 

Brenselcellene er plassert mellom forhjulene, mens hydrogentanken er bak baksetene. Siden motorene er plassert i hvert sitt hjul, har man frigjort mye plass innvendig, samtidig som store vindusflater gir god oversikt. Bilens mål er 380/175/154 cm. Brenselcellene kan også tas ut av bilen, og gjenbrukes for å skape elektrisitet. 

Nå kontakter VW norske bileiere

Designet er rimelig spenstig, men hvem vet hvordan biler ser ut om 30 år?
Designet er rimelig spenstig, men hvem vet hvordan biler ser ut om 30 år?