Skal vi danse-kjendis Stian «Staysman» Thorbjørnsen har tidligere vært med i «Melodi Grand Prix», «Paradise Hotel» og «Robinson».

Soldatlivet

Men Thorbjørnsen har også bakgrunn som soldat i Forsvaret der han tjenestegjorde i seks år – fem måneder av disse årene kjempet han i Afghanistan. 

Gode og dårlige minner

I lørdagens Skal vi danse forteller Thorbjørnsen om livet som soldat.

– Forsvaret for meg var en utrolig fin ting. Man husker det sinnssyke samholdet, noe jeg tror jeg aldri kommer til å oppleve igjen noe annet sted. Det er rart at man savner militærlivet, men du har alle de gode minnene, og så har du de ikke så gode minnene, forteller Stian «Staysman» Thorbjørnsen i lørdagens program.

Kameraten drept

I Afghanistan opplevde han episoder som har preget livet hans, på mange måter.

– Det tøffeste jeg opplevde var uten tvil når kameraten vår ble drept – det var veldig surrealistisk. Når man får dødsfall og slike ting tett innpå deg så tror jeg at det har bidratt til at jeg i dag vet hvor fort livet kan ta slutt, ikke sant. Man lever bare én gang og det har blitt en sånn greie at jeg er blitt en «rastløs» sjel, at jeg har lyst til å oppleve absolutt alt.

Dette er en livsfilosofi Thorbjørnsen forsøker å leve etter, så godt han kan.

– Jeg føler at jeg lever som om hver dag skulle vært den siste, forteller han til TV 2.

Skal hylle soldatene

Ukens tema i Skal vi danse på lørdag er «Vendepunktet», og derfor skal Stian og hans faste danspartner Alexandra Kakurina forsøke å fortelle om soldatlivet i deres dans på parketten.

– Siden jeg husker Forsvaret som en ting jeg har fått veldig mye glede av i livet, så vil jeg lage en morsom og kul dans. Jeg har lyst til å lage en liten hyllest til alle veteraner og soldater som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner, forklarer han i programmet.

Skal vi danse kan du se hver lørdag kl 19.30 på TV 2.

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK
Vis flere