«I'm the normal one»

Jürgen Klopp ønsker ikke å fremstå som noen frelser på Anfield.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jürgen Klopp ble torsdag klar for Liverpool-manager. Fredag ble det første intervjuet med tyskeren vist på Liverpool TV. Klopps budskap til Liverpool-fansen var klart.

– Vi må forandre oss fra tvilere til troende. Nå!

Videre kunne Klopp fortelle at han har planer om å forvandle Liverpool til et lag som spiller hurtig fotball. Han brukte også mye tid på å sjarmere Liverpool-fansen.

– Vi må underholde dem. Vi må gjøre livene deres bedre. Vi redder ikke liv. Vi er ikke doktorer. Men det er vår jobb å få folk til å glemme problemene sine for 90 minutter, sa Klopp.

Seinere fredag formiddag ble Klopp offisielt presentert på en pressekonferanse. I et rom stappfullt av journalister tok Klopp regien tidlig.

– Først må jeg beklage engelsken min. Jeg pleier å være her på ferie, åpnet han med.

Klopp innrømmer at han ble smigret da Liverpool ville ha ham som sin nye manager.

– Det er en spesiell klubb. Jeg har vært i to spesielle klubber i Mainz og Borussia Dortmund. Sånn sett er Liverpool en perfekt klubb i rekken, forklarte han.

Forventningene til Klopp som manager er store. Han har store resultater med Borussia Dortmund. Men han ønsker ikke å snakke om ligagull i sin første sesong.

– Jeg tror det er et av de største problemene dere har i Liverpool og kanskje på hele øyen. Premier League er en av de tøffeste ligaene i verden. Fem, seks, sju klubber kan vinne. Og til slutt er det bare en som vinner. Og de andre opplever skuffelse og nesten katastrofe. Det viktigste er utvikling. Og vi må utvikle oss. Jeg tror dette er et godt tidspunkt å starte igjen. Og akkurat nå er det ikke viktig hvem som vinner Premier League i slutten av sesongen. Ingen vet. Det eneste som er viktig er at vi spiller vårt spill. Og at spillerne føler trygghet. De må føle at de kan innfri de forventningene som er til dem, fra fans og alle rundt. Dersom dere vil hjelpe Liverpool, så må dere endre fra tvilere til å tro, sa Klopp.

Det har vært mye snakk om Liverpools overgangspanel. Hans forgjenger Brendan Rodgers skal ha følt han ikke fikk hente spillerne han ønsket. Klopp bekreftet at det ble diskutert i kontraktsforhandlingene.

– Det var ikke noe problem. Vi snakket om det. Men jeg er ingen idiot. For meg er det nok at jeg har første og siste ord. I mellom disse ordene kan vi diskutere mye,

Han frykter ikke presset som nå venter. Det er 25 år siden Liverpool vant ligaen sist. Klubben har aldri toppet tabellen ved sesongslutt i Premier League-æraen. Og det er noe som har preget klubben de siste årene. Klopp er forberedt på at det er forventninger om at han er den som skal ta Premier League-trofeet til Merseyside for første gang.

Da Jose Mourinho kom til England for første gang presenterte han seg selv som «The Special One», noe som har forfulgt ham gjennom årene.

Klopp ønsket ikke å gjøre seg selv til noe spesielt. Han omtaler seg selv om en gjennomsnittlig fotballspiller som ble en brukbar trener. Med en helt vanlig oppvekst i Schwarzwald, som nå skal trene Liverpool.

–  I'm the normal one, hvis dere vil ha det sånn, gikk han med på til slutt.