Kirsten Dunst (33) fikk mareritt av å spille småbyjente i ny Fargo-sesong

CALGARY (TV 2): Skuespilleren drømte om hylende smågriser i kokende vann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Kirsten Dunst er aktuell i ny sesong av den tv-serien Fargo.

Der spiller 33-åringen Peggy Blomqvist, en småbyjente med storbydrømmer som prøver å finne ut av seg selv i kampen mot de tradisjonelle, sosiale forventningene. Hun er gift med slakterassistenten Ed (spilt av Jesse Plemons fra «Breaking Bad»), som gjerne vil støtte kona selv om han ikke helt forstår hvor vanskelig hun har det.

– Det var vel egentlig vennene mine som overtalte meg til å si ja til rollen. For Peggy er ganske spesiell. En hard nøtt, kan du si, sier Kirsten Dunst til TV 2.

TV 2 møtte den amerikanske skuespillerinnen før sommeren, på innspilling i et gedigent studio utenfor kanadiske Calgary. Filmingen går mot slutten og hun innrømmer at hun er sliten, men svarer villig vekk på spørsmål fra verdenspressen.

Se første sesong av Fargo på TV 2 Sumo!

Utmattende rolle

Dunst, mest kjent for sin innsats som Mary Jane Watson i Spiderman-trilogien, legger ikke skjul på at Peggy er den tøffeste rollen hun noen gang har spilt.

– Det skal mye til å sette seg inn i rollen til denne rare, bestemte damen som ikke lar seg stoppe av noen eller noe. Og Peggy snakker mye. Jeg føler jeg har eksamen hver eneste kveld når jeg leser manus. Hun er tøff og vanskelig å spille, ja, men det er også den mest interessante rollen jeg har sagt ja til, sier Kirsten Dunst.

Like mørk som første sesong

Fargo sesong to, består av ti nye episoder.

Vi reiser tilbake til 1979 i Sioux Falls i Sør-Dakota og Luiverne, Minnesota, der en ung politimann, Vietnam-veteranen Lou Solverson (spilt av Patrick Wilson), må takle en ny, grufull mordgåte.

Med seg på laget har han den lokale sheriffen, WW2-veteranen Hank Larsson (spilt av Ted Danson), som også er hans svigerfar i serien.

Vi møter også Lous kreftsyke kone og den da fire år gamle Molly Solverson, som var en viktig karakter – som voksen politibetjent - i første sesong.

Lou Solversons drapsetterforskning gjør at han krysser veier med ekteparet Peggy og Ed Blomqvist.

– Handlingen er annerledes. Karakterene er byttet ut, men det blir garantert like mørkt som i første sesong, lover Dunst.

Mareritt om hylende griser

Fire måneder med intens innspilling nærmer seg slutten. Fire måneder med mye jobb, lite søvn og minimalt med sosialt liv.

– Det har vært ganske utmattende dager. Det føles som om jeg har spilt i ti individuelle spillefilmer i stedet for en ti-episoders serie. Rollen kommer virkelig under huden på deg. Enkelte dager har jeg vært så sliten at Peggy og seriens mørke handling har vært med meg i drømmene mine, sier Dunst – før hun skynder seg å legge til;

– Eller drømmer var kanskje et feil ord. Det er heller snakk om mareritt. Det er ikke snakk om at noen er ute etter meg. Her om dagen våknet jeg helt utslitt og nærmest lammet av skrekk. Jeg hadde mareritt om noen hylende smågriser som ble puttet nedi kokende vann. Kan du tenke deg? Jeg burde jo blitt vegetarianer etter dette. Nei, nå skal det bli deilig med litt ferie og komme hjem til mor, sier hun.

Spilte poker og bowling

Men hun innrømmer også at hun kommer til å savne skuespillerkollegaene og resten av crewet.

– Vi har vært sammen nesten døgnet rundt i fire måneder. Vi har blitt veldig knyttet sammen. Den lille fritiden vi hadde, hang vi like godt sammen og spilte poker eller bowling. Jeg føler jo nesten at jeg er gift med Jesse Plemons i virkeligheten, spøker Dunst.

– Kommer du til å takke ja til en eventuell sesong 3?

– Dette er jo min første, ordentlige tv-serierolle, og det har vært en vanvittig morsom erfaring. Men her og nå vil svaret på spørsmålet ditt være nei, fordi jeg er så sliten. Jeg hadde i alle fall ikke orket å spille Peggy en sesong til. Hun er så…. krevende. Men først må vi jo se om det er noen løse tråder etter sesong 2, smiler hun lurt.

Fargo, sesong to, har premiere på HBO Nordic tirsdag 13. oktober.