Fotballryktene:
– Sjekk hvilken klubb Klopp vraket for å komme til Liverpool

VM-spiller var klar for Arsenal, men The Gunners rotet til overgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fredag og helgen banker på døren og vil inn.

Men det er landskamphelg, og da blir det enda viktigere å ha noen fotballrykter å varme seg på.

Og det skjer litt av hvert på overgangsfronten, selv om det er drøyt to og en halv måned til det er lov å kjøpe spillere igjen.

Så er det endelig klart. Messias er på plass i Liverpool. Under Jürgen Klopps ledelse kommer neppe de røde til å avgi flere poeng, kan det virke som. Og Liverpool-fansens ukritiske kjærlighet til tyskeren blir neppe mindre når det kommer frem at han takket nei til et tilbud fra Tottenham fordi Liverpool var den eneste klubben han ville trene i England. Det er Bild som skriver at 48-åringen vraket Spurs fordi han alltid har vært Liverpool-fan. Og gjett hvem Liverpool møter i sin første kamp med Klopp på benken? Jepp, de skal til White Hart Lane for å møte Tottenham.

Klopp må få tid til å vurdere hvor svak Liverpool-stallen er før han begynner å se seg ut forsterkninger. Den jobben har Louis van Gaal allerede gjort i Manchester United, og nå har han sendt sine instrukser til superforhandler Ed Woodward. Ifølge Fichajes har van Gaal nå insistert på at Sadio Mane skal spille for Manchester United fra januar. Senegaleseren er nå Manchester Uniteds førstevalg når overgangsvinduet åpner igjen.

Woodward var i storslag i sommer da Manchester United ikke klarte å forsterke forsvaret med mer enn Matteo Darmian. Nå ønsker van Gaal flere forsvarsspillere, og har sett seg ut den tyske landslagsspilleren Shkodran Mustafi som en perfekt kar, skriver Daily Mirror. Valencia-spilleren kan spille i samtlige posisjoner i backrekken og gir dermed god dekning uansett hvor behovet for en erstatter oppstår.

Deres lyseblå naboer City har sendt speidere til Danmark for å kikke på Pione Sisto. 20-åringen var ønsket av en rekke klubber i både England og Spania i sommer, men han ønsket å bli værende i FC Midtjylland fordi han ønsket å utvikle seg mer før han flyttet på seg, skriver TalkSPORT. Men det er ikke den eneste storklubben som følger med på hva som skjer med den Uganda-fødte kantspilleren. Tipsbladet skriver at Paris Saint-Germain, Arsenal, Chelsea, Inter, Benfica og Ajax var på plass for å kikke på Sisto da FC Midtjylland møtte Club Brugge i Europaligaen.

Arsenal kunne fått Aleksander Kokorin i sommer. Det bekrefter Dinamo Moskva-trener Andrej Kolebev. Problemet var bare at brent barn skyr ilden, og Arsene Wenger kvidde seg for å bruke store summer på å hente nok en russer til London. For sist gikk det ikke så veldig bra. Andrej Arsjavin løp kun de gangene han var sent ute til flyet hjem til St. Petersburg, der han skulle på sitt ukentlige frisørbesøk. Derfor ville Wenger først hente Kokorin på lån, slik at han hadde mulighet for å avslutte det hele hvis Kokorin skulle ha hentet inspirasjon fra sin landsmann. Dinamo Moskva var villig til å la spissen gå, men bare på en permanent overgang, skriver Daily Star.

Chelsea har et forsvar som lekker. Bare Sunderland har sluppet inn flere mål enn de regjerende mesterne i Premier League denne sesongen. Det er mulig Jose Mourinho forutså denne utviklingen. For sommerens jakt på Evertons midtstopper John Stones grenset til det desperate. Men portugiseren måtte likevel gi seg på tap. Nå kan det gå mot en ny midtstopperjakt i januar. Og skal en tro Le 10 Sport, så er det Paris Saint-Germains unge brasilianer Marquinhos som blir førsteprioritet på nyåret. 21-åringen er nå flyttet over Stones på ønskelisten.

Lagkameraten hans i PSG Javier Pastore er lei av å sitte på benken. Etter landsmannen Angel di Marias ankomst er ikke argentineren lenger noe førstevalg i den franske storklubben. Og Pastore ønsker å spille kamper. Ifølge Gazzetta World kan han nå være på vei tilbake til Italia. Juventus har lenge ønsket seg den tidligere Palermo-playmakeren, og kan gjøre et fremstøt i januar.

En kar med navnet Tonny Trindade de Vilhena er jo skapt for å bli en publikumshelt. Og han har for lenge siden vunnet hjertet til Southampton-manager Ronald Koeman. Koeman ga 20-åringen sjansen da han var trener i Feyenoord, og har aldri lagt skjul på at han har ønsket å hente ham over til England. Men frem til nå har han ikke lyktes med det. Nå skriver Voetbal Central at midtbanespilleren føler seg klar for å flytte på seg. Og med en kontrakt som går ut til sommeren, vil nok Feyenoord prøve å selge mens de fortsatt kan få penger for ham.

Du skal høre mye før ørene faller av, men du skal også lese litt av hvert før øynene går rundt også. Nå kan det virke som om Barcelona er i økonomiske vanskeligheter eller så vil de ha inn en angriper som aksepterer rollen som backup for klubbens mange superstjerner. For når Diario Sport ramser opp aktuelle spillere når overgangsvinduet åpner i januar, så er det utelukkende spillere over 30 år, som vil koste minst mulig. Alvaro NegredoJonathan SorianoDirk Kuyt og Sergio Garcia er spillerne som skal være ønsket på Camp Nou. Kanskje ikke dem du så for deg at Barca hadde på ønskelisten?