Farmen-Morten overrasket med frieri da han røk ut

Samboeren tror hun skal se Farmen, og får sitt livs overraskelse. Se reaksjonen og hva hun svarer her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morten Aamaas (40) fra Rovde ble tredje deltaker som måtte pakke sekken og forlate Farmen, etter at han tapte tvekampen i saging mot André Fredriksson (50).

Tapet tok han med knusende ro. Savnet etter samboeren Monica Sørlie (37) og sønnen Trym (1) veide tungt etter tre uker på Farmen.

Men før Morten forlot gården rakk han å plante en overraskelse til samboeren, som blir avslørt mens paret ser episoden sammen.

– Jeg har et spørsmål til Monica Sørlie, og spørsmålet er: Har du lyst å gifte deg med meg? hører man Morten si på TV.

Se reaksjonen til Monica i videoen øverst.

Da Morten røyk ut av Farmen, fridde han til samboeren Monica Sørlie på TV. Foto: Martin Habbestad
Da Morten røyk ut av Farmen, fridde han til samboeren Monica Sørlie på TV. Foto: Martin Habbestad

Får sjokk

Det er tydelig at Monica blir tatt på senga, og må bruke noen minutter på å ta det inn over seg. 

– Tuller du? Nå fikk jeg sjokk, sier kjæresten og gjemmer ansiktet i hendene sine.

– Det var du ikke helt forberedt på, sier Morten lattermildt og drar frem den nyinnkjøpte forlovelsesringen.

– Jeg svarer ja, sier kjæresten i ekstase, og planter et stort kyss på munnen til Morten.

– Så vant jeg likevel da, utroper Morten fornøyd.

Kjærlighet ved første blikk

Paret møttes for fem år siden da de begge befant seg på metallfestivalen Hole in the Sky i Bergen. Morten så Monica idét han skulle gå inn, og det var kjærlighet ved første blikk.

– Jeg fant henne ganske interessant veldig fort, og jeg tror det var gjensidig. Vi holdt kontakten etter det, og nå lever vi sammen. Det var et bra valg å dra på den festivalen, fortalte Morten til TV 2 før han dro på Farmen.

Fant ikke rette anledning

Ifølge Morten har Monica gitt ham flere hint opp i gjennom årene om at hun kunne tenkt seg en ring på fingeren. Da Monica meldte Morten på Farmen, og han ble pukket ut som én av 14 deltakere, bestemte han seg for at frieriet skulle skje på gården.

– Jeg har tenkt på det i et par år, men fant ikke den rette anledningen. Og jeg er nok litt treig, men det handler om at jeg ville gjøre det på den rette måten. Da jeg skulle være med på Farmen tenkte jeg det måtte være rette mulighet, siden det var hun som sendte meg hit, sa Morten da han røyk ut.

– Trodde ikke det kom til å skje

Selv om han følte seg trygg på et 'ja' fra kjæresten, var han spent på hvordan hun kom til å ta et frieri i beste sendetid på TV 2.

– Jeg tror hun blir veldig overraskende. Jeg håper hun tar det bra, og ikke synes det er dumt at det ikke skjer mer personlig. At det bare er jeg og henne i en romantisk setting. Men jeg gjør alltid ting på min måte, la han til.

– Jeg hadde ikke forventet dette. Jeg har tullet litt med det tidligere, men det var fordi jeg ikke trodde det kom til å skje, sier Monica til TV 2.

– Jeg ble kjempeglad! Barnas fødsel og Mortens frieri er det beste jeg har opplevd, legger hun til.

Bryllup på Farmen?

På småbruket i Rovde er paret er opptatt med sønnen på ett år, samt Monicas datter Hedda (11) fra et tidligere forhold. Sammen driver de nettbutikken «House of Monica», i tillegg til at han er yrkessjåfør og hun er butikksjef. Nå må de også vie litt tid til bryllupsplanleggingen.

– Jeg har hatt lyst på Vegas-bryllup, men det blir nok på gården vår tenker jeg. Eller på Farmen-gården kanskje. Så kan vi bo i hver vår kjempehytte kvelden før, og ro inn til vielse på gården, spøker Monica.

Farmen ser du på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.40, samt søndag kl. 20.00.