I dag har Signe Tynning sin siste God Morgen Norge-sending

Etter 15 år gir Signe Tynning programlederrollen over til Cathrine Fossum (37).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag er en spesiell og vemodig dag i God morgen Norge-studioet i Karl Johans gate i Oslo. Når dagens direktesendte program er over klokka 10, har nemlig Signe Tynning (52) hatt sin siste sending som programleder.

Siden august 2000 har Tynning vært en del av morgenen til norske TV-seere, og hun har vært med på over 2000 direktesendinger.

Nå gir hun oppgaven videre til Cathrine Fossum (37), som er kjent fra TV 2s nyhetssendinger.

Tårevåt overlevering

Mandag er det nemlig Fossum som skal stå opp i grålysningen og lede seerne gjennom morgenprogrammet.

I videoen over kan du se Signe introduserte Cathrine for God morgen Norge-studioet og hennes nye hverdag. Det blir tårevått når hun skal gi oppgaven videre.

– Du må ta godt vare på alle sammen her. Det er en grunn til at du er valgt, Cathrine – det må du ikke glemme. Bare vær blid, hør på det gjestene har å si – og legg deg tidlig, lyder programlederens råd.

For Cathrine Fossum har mange spørsmål som Tynning må besvare:

– Kan jeg komme på jobb i pysjen?

SISTE DAG PÅ JOBB: På mandag er det Cathrine Fossum Hovdan (til venstre) som tar over stafettpinnen etter Signe Tynning. FOTO: MARGRETHE MILJETEIG / TV 2
SISTE DAG PÅ JOBB: På mandag er det Cathrine Fossum Hovdan (til venstre) som tar over stafettpinnen etter Signe Tynning. FOTO: MARGRETHE MILJETEIG / TV 2

– Får jeg spise maten til Wenche?

– Hvordan skal jeg klare å venne meg til å stå opp fire hver natt? 

– Blir utfordrende

Som nyhetsanker er Fossum vant til å jobbe i en helt annen type sending i en helt annen redaksjon. Hun legger ikke skjul på at hun er spent før God morgen Norge-debuten mandag.

– Nyhetene har et mye strammere format. I denne sendingen blir det mulighet for å vise mye mer av den man er, og det blir utfordrende. Jeg er veldig nervøs, sier Fossum.

– Nervøs skal man være. Jeg var fryktelig nervøs før første sending for 15 år siden, og innimellom kan jeg fortsatt kjenne hjertebank. Det går aldri helt over, sier Tynning.

Har forsøkt å snu døgnet

Hovdan har forsøkt å gjøre noen forberedelser før neste uke.

– Denne uka har jeg gått på tidligyoga et par ganger for å prøve å få inn døgnrytmen. Det blir nok litt brutalt på mandag, men jeg gleder meg veldig. Samtidig er det vemodig at Signe skal slutte som programleder, sier Fossum. 

Selv og Signe Tynning ikke lenger skal være programleder, forsvinner hun ikke fra verken programmet eller kanalen.

Hun går nemlig løs på nye oppgaver i God morgen Norges redaksjon, og vil reise ut og møte mennesker til ulike reportasjer.