Skal det endelig bli romantisk i zombie-serien The Walking Dead?

ATLANTA (TV 2): Det er klart for en ny sesong av det psykologiske zombie-dramaet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva skjer når mennesker – som i en post-apokalyptisk verden har løpt for livet i nesten to år og blitt utsatt for alle slags utenkelige grusomheter – plutselig får tid til å bearbeide alt de har opplevd?

Dette er spørsmål som blir besvart når det psykologiske zombie-dramaet The Walking Dead sparker i gang sin sjette sesong.

Sist vi forlot de overlevende i The Walking Dead hadde de ankommet den lille byen Alexandria, hvor de nå tilsynelatende er trygge for zombie-apokalypsen som utspiller seg bak gjerdene som omkranser minisamfunnet.

Ingen grei skuring

Michael Cudlitz, som spiller Abraham, kan imidlertid berolige fansen med at det ikke blir grei skuring fremover for de hardt prøvde karakterene.

– Jeg synes det er veldig interessant å se hvordan det å slippe å være på flukt en periode påvirker disse rollefigurene, for de reagerer på svært ulike måter, forteller han til TV 2.

VERRE: For Abraham, Michael Cudlitz, blir
VERRE: For Abraham, Michael Cudlitz, blir "idyllen" i Alexandria vanskelig å takle. Foto: Fox

Manusforfatterne til serien forhører seg med virkelige psykologer og gjør generelt mye research for å få bedre forståelse av hvordan mennesker reagerer når de blir utsatt for umenneskelig press og traumer.

– Noen synes det er himmelsk at tilværelsen nesten er blitt normalisert og at tanken på en fremtid ikke virker som en fjern drøm lenger. For min karakter blir derimot roen rundt ham nesten verre å takle enn grusomhetene der ute, fordi han plutselig får tid til å tenke på alt han har opplevd, forteller Cudlitz.

Blir det romantisk?

Zombie-dramaet The Walking Dead er utvilsomt et voldelig drama, og så langt har det vært forsvinnende lite romantikk i serien.

Det har fått fansen til å la fantasien få fritt spillerom, og mange bruker mye tid på å skrive fan-fiction om heltenes hemmelig romantiske liv. Det diskuteres på nettet og det diskuteres med andre fans, spesielt hvem karakteren Daryl Dixon (Norman Reedus) burde ligge med.

I sommer fortalte sistnevnte smilende til TV 2 at fansen sender ham overraskende mange tegninger og på nett legges det ut bilder av hans karakter og karakteren Rick Grimes, i het klinsj.

KJÆRLIGHET?: Jessie (Alexandra Breckenridge, bringer fram nye sider hos Rick. Foto: Fox
KJÆRLIGHET?: Jessie (Alexandra Breckenridge, bringer fram nye sider hos Rick. Foto: Fox

I denne sesongen kan det imidlertid hende at fansen endelig vil slippe å gjette seg til hvordan det vil utarte seg når i hvert fall Grimes får tid til å kjenne litt på at han er mann.

– Du vil se at Jessie (Alexandra Breckenridge) kommer til å lokke frem en side av Rick som har ligget brakk siden kona hans døde, bekrefter hovedrolleinnehaver Andrew Lincoln til TV 2.

«Heisann, du er jo egentlig ganske søt!»

Produsent Denise Huth mener det ikke er med overlegg at volden får blomstre fritt i The Walking Dead, mens kjærligheten stort sett glimrer med sitt fravær. I tegneseriene som TV-serien er basert på, er det langt mer romantikk.

– Det handler rett og slett om at det er begrenset hva vi har plass til. Nå som karakterene har ankommet Alexandria og tilværelsen er blitt mer stabil, så håper jeg det skal bli tid til å utforske forholdene karakterene imellom. Mens de har vært på flukt og brukt all sin energi på å overleve, så har det ikke vært mye tid til å se på hverandre og tenke «Heisann, du er jo egentlig ganske søt!», påpeker hun og legger til;

– Nå blir det imidlertid tid til å fundere på hva de vil ha ut av livet og hva slags mennesker de ønsker å være.

The Walking Dead, sesong seks, har premiere på Fox mandag 12. oktober.

Du kan se de fire første sesongene på TV 2 SUMO.