DOPINGTATT: Vegard Robinson Bugge avla en positiv dopingprøve i mai. Nå har han fått dommen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
DOPINGTATT: Vegard Robinson Bugge avla en positiv dopingprøve i mai. Nå har han fått dommen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

– Jeg er fit for fight igjen om et par uker

Syklisten Vegard Robinson Bugge er utestengt i fire måneder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vegard Robinson Bugge (25) avla en positiv dopingprøve under Tour des Fjords i slutten av mai og har siden vært suspendert av Team Sparebanken Sør. Det var Procycling som først omtalte saken.

Siden den gang har han ventet på en avklaring fra det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Nå er dommen kommet.

Robinson Bugge er utestengt i fire måneder. Det bekrefter han overfor TV 2.

– Det er aldri godt å få utestengelse. Det vil alle idrettsutøvere være foruten. Om man ser realiteten i dette og hva UCI har sagt, så er det formildende. De har ikke vært strenge i denne saken. Jeg godkjente det, for da er jeg fit for fight igjen om et par uker, sier Robinson Bugge.

Han innrømmer at det har vært en tung tid.

– Det har vært tøft, og det har tatt tid. Hver dag har jeg blitt minnet på saken. Det har hele tiden ligget og skurret. Jeg har ikke klart å legge det bak meg. Det har vært et vakuum som jeg ikke har kommet ut av, sier Robinson Bugge. 

Robinson Bugges utestengelse trådte i kraft i slutten av juni. Det betyr at han snart kan sykle konkurranser igjen. Robinson Bugge er ikke dømt for doping, men for regelbrudd. 

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen er glad for at det endelig er kommet en avgjørelse.

– Det var ikke overraskende hvis det er riktig at han har fått fire måneder. Nå har han fått en dom. Bugge er en lovende syklist. Dette er medisiner han trenger, men han må sørge for å ha papirene i orden.

– Er fire måneder en passende straff?

– Ja, det synes jeg, sier Tiedemann Hansen, som er usikker på når suspensjonen trer i kraft. 

Sykkelpresidenten mener behandlingstiden har vært altfor lang.

– En beslutning burde kommet mye tidligere, sier han.

Team Sparebanken Sør-trener Atle Kvålsvoll ønsker ikke å kommentere saken.

Robinson Bugge er plaget av astma og hadde tidligere hatt sertifikat til å bruke astmamedisinen Bricanil. 25-åringen gikk imidlertid over til Bentolin for noen år siden – en astmamedisin man ikke trenger godkjenning for å bruke.

Robinson Bugge skal ha gått tom for denne medisinen under Tour des Fjords i mai og benyttet seg da av Bricanil selv om godkjenningen gikk ut i 2009.

– Han har tabbet seg ordentlig ut med å bruke en astmamedisin han ikke har fritak for, sa Atle Kvålsvoll til TV 2 da saken kom ut.