Håndballekspert vil vrake Grimsbø til VM

Randi Gustad mener Norge bare trenger to målvakter i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge åpnet EM-kvalifiseringen med en kontrollert seier over Hviterussland i Trondheim onsdag.

Og selv om Norge møter relativt enkel motstand i kvalifiseringen, tror TV 2s håndballekspert Randi Gustad at de norske jentene gjør sitt ytterste for å vise seg frem for landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Jeg tror disse jentene tenker mest på eget spill nå. Selv om de snakker om at hver kamp er viktig og at de tar en kamp av gangen, så tror jeg VM ligger i bakhodet. Nå er det jo en kamp om uttaket frem mot det morsomste du kan spille, nemlig mesterskap. Det er i tillegg i Danmark, hvor håndball er veldig stort. Hvor det blir fulle tribuner. Det vil disse jentene være med på. Da må de vise seg frem i kamper mot Hviterussland og Litauen, sier hun.

Det store spørsmålet før VM er om Norge skal dra med to eller tre målvakter. For i trioen Katrine Lunde, Kari Grimsbø og Silje Solberg er Norge godt forspent på målvaktssiden.

Da Lunde var i «svangerskapspermisjon» under EM i fjor, så var det Solberg og Grimsbø som var den norske duoen, og da Grimsbø ble skadet, ble Emily Stang Sando hentet inn som reserve.

– Jeg mener at de bare skal ta med seg to, selv om jeg vet at alle tre vil være med. Det er et luksusproblem med tre av verdens fem beste keepere. Men du får ikke brukt alle tre. Det kan også bli litt surmuling. Veldig mye tid på tribunen, som ikke er bra inn i lagmiljøet. Så lenge mesterskapet går i Danmark, hvor det er så lett å komme seg til. Vi viste i fjor da Kari Grimsbø ble skadet under VM i fjor. Da hadde man med to keepere, men man hentet ned Sando på en dag til å erstatte henne. Jeg mener at det er en tilstrekkelig løsning, mener Gustad.

Og hun mener Grimsbø er den som ligger dårligst an i forhold til å få en VM-billett.

– Skulle jeg tatt ut laget i dag, så ville jeg tatt med Lunde som den erfarne og Silje Solberg som up and coming, som var den beste målvakten i EM i fjor. Dessverre går det utover Grimsbø. Men det handler både om prestasjoner og historikken på kort sikt. Og så vet jeg at vi ville hatt verdens beste reserve i bakhånd, sier den tidligere landslagsspilleren.