SKADET: Pål Andre  Helland, her sammen med fysioterapeut Thomas T. Ødegaard, rekker ikke kampene mot Malta og Italia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SKADET: Pål Andre Helland, her sammen med fysioterapeut Thomas T. Ødegaard, rekker ikke kampene mot Malta og Italia. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Helland går glipp av kampene mot Malta og Italia

Rosenborg-profilen er skadet og må trekke seg fra troppen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål Andre Helland sliter fortsatt med skaden i låret og blir ikke spilleklar til de to kommende EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Italia.

Fotballforbundet skriver at Helland derfor reiser hjem fra landslagssamlingen i dag.

25-åringen har slitt med en strekkskade i låret i lengre tid. Mot Dnipro i europaligaen for en uke siden spilte kantspilleren kun én omgang. Han har trent alternativt med landslaget de første dagene av samlingen, men har altså kommet til konklusjonen at han ikke blir frisk nok til å bidra.

Helland har vært en av de dominerende spillerne i Tippeligaen denne sesongen. RBK-vingen har scoret 13 mål på tjue Tippeliga-kamper.

Onsdag ble Jone Samuelsen hentet inn i landslagstroppen. Det er usikkerhet rundt Stefan Johansen, som sto over Celtics kamp sist helg.

Alexander Søderlund ble igjen på spillerhotellet med smerter i en fot onsdag, men det skal ikke være fare for videre spill.