Fotballryktene:
– Guardiola overtar Manchester City til sommeren

Og Zlatan Ibrahimovic kan ha funnet seg en ny klubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi er kommet til 8. oktober. Butikkene er begynt med juleutstillingene sine, og det er mulig å få kjøpt kakemenn.

Da er det kanskje ikke så rart at enkelte managere nå begynner å føle at de begynner å få dårlig tid i forhold til å sikre seg forsterkninger når overgangsvinduet åpner i januar.

Spenn fast setebeltet og len deg godt til rette, for her kommer dagens mer eller mindre troverdige fotballrykter.

Mye tyder på at Manchester Citys sportsdirektør Txiki Begiristain og Bayern München-trener Pep Guardiola er gode kamerater. Duoen spilte i flere år sammen på Barcelonas midtbane, og det var Begiristain som var sportsdirektøren som valgte å satse på b-lagstrener Guardiola da Barca skulle ha en ny trener etter Frank Rijkaard. Og nå kan deres veier krysses igjen. For El Mundo Deportivo hevder at de to gamle lagkompisene har pratet sammen og kommet frem til at det vil være en særdeles god idé at Guardiola blir ny manager for de lyseblå. Avisen skriver at de to er kommet til enighet om at Guardiola overtar jobben til Manuel Pellegrini etter denne sesongen.

Og Manchester City har fått med seg at de spanske gribbene Barcelona og Real Madrid sirkler rundt Liverpools Philippe Coutinho. Og med David Silva i ferd med å bikke 30 år, så kan et nytt raid på Anfield være nært forestående for The Citizens, skriver Daily Mirror. Manchester City pleier som oftest å få de spillerne de ønsker seg. Og til tross for at Liverpool var klokkeklare på at Raheem Sterling ikke var til salgs i sommer, så løper den engelske landslagsspilleren nå rundt i lyseblått.

Liverpools håp er nok å nekte Coutinho å dra i januar og håpe at Jürgen Klopp holder løftet sitt. For tyskeren skal ha lovet Champions League-fotball på Anfield neste sesong. Og skulle han lykkes med det, så kan det være at brasilianeren lar seg overtale til å bli værende. Men de forbereder seg på det verste og har følere ute etter erstattere. Fichajes melder at Liverpool-ledelsen har kontaktet agentene til Paris Saint-Germain-angriperen Ezequiel Lavezzi. Argentineren er blitt 30 år, men ettersom han er kontraktsløs og gratis til sommeren, så er det mulig overgangspanelet på Anfield likevel vil godkjenne signeringen.

Karim Benzema vurderte seriøst en overgang til Arsenal i sommer, skal en tro det både spanske og britiske medier konkluderte etter at overgangsvinduet stengte. Men franskmannen falt til slutt ned på at det ville være best å bli værende i Real Madrid. Nå mener El Confidencial at Benzema er begynt å angre på avgørelsen og at han ville vært lykkeligere om han hadde gått til Arsenal. Noe som får fart på spekulasjonene om at The Gunners vil gjøre et nytt fremstøt overfor spissen i januar. Avisen hevder også at Real Madrid vil sette inn støtet for å hente Sergio Agüero fra Manchester City neste sommer, noe som vil gjøre Benzema overflødig på Santiago Bernabeu.

En annen angriper som var på Arsenals radar i sommer var Aleksander Kokorin. Dinamo Moskva-spissen ble koblet til The Gunners når deadline day nærmest seg, men det ble aldri noe mer enn rykter. Nå hevder Todo Mercado Web at Arsenal vil prøve å hente 24-åringen i januar. 

Manchester United prøvde å hente Lucas Moura da brasilianeren forlot Sao Paulo til fordel for Paris Saint-Germain. De gjorde et nytt forsøk på å hente 23-åringen i sommer. Men Moura hadde ingen verdens interesse av å gå til United. Nå forteller han til France Football hvorfor han ikke ønsket å flytte på seg. Moura drømmer nemlig om å vinne Champions League, og ønsker derfor å være i en klubb som har mulighet til å klare dette, skriver TalkSPORT. Dette utelukker da altså Manchester United.

Kaka og Zlatan Ibrahimovic på samme lag? Det kan fort bli en realitet neste sesong. Ibrahimovic uttalte i sommer at hans neste klubb fort kunne bli en overraskelse for de fleste. Og nå skriver Tutto Mercato Web at MLS-klubben Orlando City jobber med å sette sammen en pakke som kan lokke svensken til sparke litt ball for dem før han pensjonerer seg i Florida, slik så mange amerikanere liker å gjøre.

Det gikk rykter om at Arsenal ønsket å hente tilbake midtbanespilleren Öguzhan Özyakup, som de lot gå til Besiktas i 2012. 23-åringen er nå blitt en sentral mann både for Besiktas og Tyrkia, og har nå en prislapp på 185 millioner kroner. West Ham-manager Slaven Bilic trente midtbanespilleren i Besiktas og vil gjerne ha under sine vinger igjen, skriver Fanatik. Så spørs det hvor mye av overgangssummen som i så fall havner i klubbkassen til The Gunners. Det ville være veldig ulikt nordlondonerne å la en lovende unggutt forlate klubben uten en heftig videresalgsprosent i avtalen.

Aston Villa har ikke hatt noen fantastisk sesongstart, og nå er det tid for å finne syndebukker. Og det letteste er da å peke på keeperen. Nå skriver The Telegraph at Villa har sendt den tidligere Manchester City-keeperen Tony Coton til Tyskland for å kikke på erstattere for Brad Guzan. Og navnet Coton er kommet hjem med er Loris Karius. Nå kan det bli et bud på 22-åringen i januar. Så spørs det hvor mye Mainz skal ha for keepertalentet.

Etter å ha imponert stort i VM med Nederland, så ble Ron Vlaar sterkt koblet til Manchester United i fjor sommer. Louis van Gaal ønsket å bygge midtforsvaret sitt rundt sin landsmann. Men Aston Villa priset ham så høyt at det ikke ble noen avtale. Vlaar ble værende på Villa Park og skulle bare spille ut kontraktstiden før han skulle gå gratis til en storklubb i sommer. I stedet pådro han seg en alvorlig kneskade og står uten klubb. Birmingham Mail skriver at han nå trener med Markus Henriksens klubb AZ Alkmaar og håper han kommer tilbake i så god form at han får seg et tilbud eller to når han er skadefri.

Så har Chelsea fått seg en ny keeper. Marco Amelia har signert en avtale med klubben, skriver Sky Sports. Dermed kan de kongeblå skryte av å ha en verdensmester fra 2006 i troppen. Selv om han aldri var i nærheten av å komme på banen for Italia i mesterskapet. 33-åringen har gjort karriere av å være reservekeeper. Han har ikke vært førstevalg noe sted siden han spilte for Genoa i 2009/10-sesongen, og har totalt spilt 94 kamper de siste elleve årene.