DOPINGTATT: Det var etter kampen mot Arsenal i Mesterligaen at Dinamo Zagrebs Arijan Ademi avleverte en positiv dopingprøve. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
DOPINGTATT: Det var etter kampen mot Arsenal i Mesterligaen at Dinamo Zagrebs Arijan Ademi avleverte en positiv dopingprøve. Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dopingtatt etter Mesterliga-kamp mot Arsenal

UEFA har åpnet sak mot den makedonske midtbanespilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dinamo Zagrebs midtbanespiller Arijan Ademi (24) er tatt for bruk av doping etter Mesterliga-kampen mot Arsenal.

Makedoneren spilte hele oppgjøret mot engelskmennene, en kamp Dinamo Zagreb vant 2-1 etter scoringer av Josip Pivaric og Júnior Fernándes. 24-åringen var også på banen i den andre Mesterliga-kampen da Dinamo Zagreb tapte 0-5 for Bayern München.

Det er den kroatiske klubben som opplyser om den positive prøven på sin hjemmeside.

– Vi er kjent med resultatene fra dopingkontrollen etter kampen i den første runden av Mesterligaen mot Arsenal, og at den var for vår spiller, Arijan Ademi, positiv. UEFA har åpnet en sak mot ham, skriver klubben.

– Ademi har blitt testet seks ganger det siste året og hver gang var prøvene negative, opplyser klubben videre.

Klubben skriver at de er overrasket over at prøven er positiv og at deres spillere blir jevnlig testet av Det kroatiske antidopingbyrået. Klubben ønsker ikke å kommentere saken ytterligere enn redegjørelsen som er publisert på deres nettsider.

Det er ikke kjent hva spilleren har testet positivt for.

Nå vil klubben avvente resultatet av B-prøven, mens UEFA har innledet en etterforskning av spilleren. Ifølge The Mirror risikerer spilleren to års utestengelse om B-prøven er positiv.