Romanias Bogdan Stancu (tv) feirer Romanias 2-0-mål mot Finland. FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/Scanpix
Romanias Bogdan Stancu (tv) feirer Romanias 2-0-mål mot Finland. FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO/Scanpix

REKDAL TROR PÅ FINSK TAP

Kjetil Rekdal har plukket ut en dobbel på torsdagens oddskupong. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Annonse:

BRYNÄS - LULEÅ (SVENSK SHL) H: 2,15 U: 3,75 B: 2,40
Brynäs ligger på fjerdeplass med 3-2-1 på de første seks kampene i den svenske eliteserien i ishockey. De to uavgjortene har endt med én seier og ett tap. Seieren her kom sist da Rögle ble slått 4-3 etter forlengning etter at laget kom tregt i gang og første spilte ordentlig hockey i sisteperioden. Tapte for Linköping på straffer nest sist, men har to seire på like mange hjemmekamper. Luleå tapte 0-4 borte for Örebro sist, men slo Karlskrona 4-2 hjemme nest sist. Har én seier og to tap på fremmed is så langt, og ligger på 12. plass av 14 lag med 2-0-4. I innbyrdes sist sesong vant Brynäs begge sine to første hjemmekamper, mens Luelå vant sine to hjemme. I den femte kampen plukket Brynäs med seg alle poengene på borteis. Det blir en jevn kamp, men vi tror hjemmeisen skiller lagene til fordel for Brynäs-seier.

Spill TV 2 Premier League manager og vinn fete premier!

ROMANIA - FINLAND (EM-KVALIK GR F) H: 1,70 U: 3,40 B: 3,95
Romania kan sikre EM-plassen i kveld, mens finsk poengtap kan bety farvel til EM-billett. Romania ligger på andreplass i gruppe F med 16 poeng. Det er ett poeng bak ledende Nord-Irland, tre foran Ungarn og seks foran Finland. Romania har på ingen måte imponert i det siste med tre strake 0-0-kamper mot Hellas (h), Ungarn (b) og Nord-Irland (b). Møter svake Færøyene søndag.

Romania slo Finland 2-0 i Helsingfors for ett år siden, men da spilte finnene med 10 mann i over en halvtime ettersom Alexander Ring ble utvist. Har et glitrende innbyrdes statistikk mot Finland med sju seire, to uavgjort og null tap på de siste ni møtene (4-0-0 hjemme). Er ubeseiret hjemme (3-3-0) på de seks siste kampene totalt, og har den beste defensive statistikken i EM-kvalifiseringen med bare ett baklengsmål på åtte kamper. Alexandru Chipciu er tilbake etter karantene.

Finland ligger tre poeng bak Ungarn som møter Færøyene torsdag. EM-eventyret kan med andre ord være over med poengtap her. Møter Nord-Irland hjemme søndag. Må sannsynligvis ha seks poeng på de neste to kampene, men selv det er ikke nok dersom Ungarn vinner i dag eller søndag (mot bunnlaget Hellas) da finnene ligger bak på innbyrdes. Tim Sparv er suspendert.

Romanias solide hjemmestatistikk bør være nok til å sikre relativt tre enkle poeng her - tross måltørken laget er inne i. 1,70 er ikke aller verst odds og spilles.

Her er Rekdals kupong:
Brynäs - Luleå H 2,15
Romania - Finland H 1,70
Totalodds: 3,66

Sjekk alle våre oddstips - nye hver dag!