Lilletåen som gjør at Høgmo kan holde seg til EM-planen

Alexander Søderlund starter på topp for Norge mot Malta, så sant tåen ikke lager større problemer enn ventet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

LILLESTRØM (TV 2): – Jeg er uten tvil klar, jeg trener i morgen.

Alexander Søderlund friskmelder seg selv i klare ordelag etter et lite inngrep i lilletåen som har plaget ham i det siste.

Søderlund trente kun på ergometersykkelen da landslaget hadde første trening tirsdag, og onsdag glimret han med sitt fravær.

Dermed har det vært usikkert om mannen som ledet Norges angrep i suksesskampene mot Bulgaria og Kroatia skulle få fortsette, eller om tilbakevendte Joshua King skulle få sjansen.

Etter det TV 2 forstår er imidlertid valget klart dersom Søderlund er så frisk som han hevder: da benkes King til fordel for Søderlund og Høgmo kan følge planen sin.

– Jeg vet hva Alexander står for, så han trenger ikke bevise noe for meg, sier Per-Mathias Høgmo.

– Det beste lagene de har spisser som jobber knallhardt, og der er Søderlund forbilledlig.

Joshua King scoret to mål borte mot Malta, men kanskje passer en mer åpen bortekamp bedre for King enn en hjemmekamp der gjestene vil legge seg lavere.

– Da var han en veldig god kontringsspiller med sin store fart. Søderlund på sin side er en veldig god spiller i boksen, sier Per-Mathias Høgmo - og får støtte av TV 2s fotballekspert.

Både i vurderingen av de tos styrker, og hvem som får spille.

– Søderlund er helt klart den beste spilleren når det kommer til å få avsluttet innlegg. Han er sterkest i luften og han er flinkere til å komme seg foran mål om man sammenligner med King. Dersom Søderlunds tå er bra, noe han selv tror, så bør han spille, sier Mini.

Det er uansett et valg mellom en spiss som sjelden scorer og en som aldri scorer. 

Joshua King har fire mål på 17 landskamper, mens Alexander Søderlund fremdeles venter på sitt første landslagsmål. Malta-kampen blir trolig hans 22.

– Det har vært skralt, men nå har Josh scoret litt mer enn meg, det er jo bra for ham så slipper han få det maset, sier Søderlund.

– Jeg har sagt det før at jeg mener jeg bør spille. Jeg har lyst til å spille, det er klart, sier Joshua King.