Roser Selnæs: – Ser forskjell på RBK med og uten ham

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er imponert over hva Ole Selnæs har prestert denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborgs Ole Selnæs er et av de nye fjesene i Per-Mathias Høgmos landslagstropper denne høsten. En skikkelig smell satte 21-åringen ut av spill til Bulgaria-kampen, men midtbanespilleren ubenyttet reserve i nedsablingen av Kroatia på Ullevaal i siste kamp.

Selnæs er igjen i troppen til de kommende kampene mot Malta og Italia. Det er ingen tilfeldig at RBK-spilleren får fornyet tillit. Landslagssjefen har naturlig nok fått med seg midtbanespillerens herjinger for Rosenborg denne sesongen. 

Se hele pressekonferansen øverst i saken!

Et stort repertoar

På onsdagens pressekonferanse haglet superlativene fra Høgmo om Selnæs kvaliteter. Men landslagssjefen vil ikke forskuttere noe startplass mot Malta lørdag.

– Det har gledet meg å se Ole for Rosenborg i år, og han har imponert på trening her med oss. Hvordan vi komponerer laget får vi komme tilbake til. Det får dere beskjed om på lørdag, sa Høgmo.

Likevel er landslagssjefen klar på hva 21-åringen vil tilføre Norge.

– Han har vært så sentral i det Rosenborg-laget at du ser forskjell på RBK med og uten ham. Det synes jeg er ros til måten han fremstår på som en ledertype. Han er passe ærgjerrig, har offensive kvaliteter, veldig nøye med pasningene sine og er i stand til å slå både vending av spille, inn i mellomrom og slå inn bak. Han har et stort repertoar i det offensive spillet.

– Samtidig kan han også dra seg gjennom presseledd, men først og fremst er det pasningskvaliteten. Han har også utviklet defensive kvaliteter som er i stadig utvikling, dekker større og større rom, dyktig i å blokkere og takle og det med å være ballvinner og sette i gang. Derfor er han her, utdypet Høgmo.

– Indrefilet med bearnaise og Amarone

Rosenborg-profilen setter pris på ordene fra Høgmo. Selv mener 21-åringen at han kan bidra med noe mot Malta om han får sjansen.

– Jeg føler jeg blir bedre og bedre for hver dag som går. Vi har spilt mot mange gode motstandere denne sesongen. Jeg tror Malta kan passe meg godt også, fortalte Selnæs til TV 2.

Også Høgmo ser frem mot kampen til Malta.

– For oss er Malta en indrefilet med bearnaise og Amarone. Her og nå er det kun Malta vi snakker om. Denne gruppen er også dyktig til å tenke kun på arbeidsoppgaver, forklarte landslagssjefen.