• SISTE: Bombegruppen har gjennomsøkt hotellet uten å gjøre noen funn. Sperringene oppheves. Jakten på personen som ringte inn bombetrusselen fortsetter.

Politiet mottok onsdag ettermiddag en trussel mot Quality-hotellet i Nygata i Fredrikstad. Trusselen ble ringt inn av en mann til politiets nødtelefon 112 klokken 14.39.

– Det er en spesifikk trussel som blir tatt på største alvor, sa Øystein Stavdahl Paulsen i Østfold politidistrikt til TV 2.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Politiet evakuerte gjester og ansatte fra hotellet. I tillegg ble også Medietilsynet og Obos-bygget evakuert, mens man ventet på bombegruppen fra Oslo politidistrikt. Flere timer senere var konklusjonen klar: Ingen bombe ble funnet.

Trodde det var brannalarm

– Det gikk plutselig en alarm, hvorpå alle på kontoret forlot bygget. Etrer noen minutter med et rolig opprop utenfor så kom politiet. Da fikk vi vite at det dreide seg om en bombetrussel, forteller Rita Astridsdotter Brudalen-Adriansen, rådgiver i Medietilsynet.

De har kontorer rett ved hotellet i ett av byggene som ble evakuert etter bombetrusselen.

POLITI: Det er stort politioppbud utenfor hotellet. FOTO: TOMM PENTZ PEDERSEN / DEMOKRATEN
POLITI: Det er stort politioppbud utenfor hotellet. FOTO: TOMM PENTZ PEDERSEN / DEMOKRATEN

– Vi trodde først det var en øvelse, siden det var likt en brannalarm. Når vi fikk vite hva det egentlig var, en trusselsituasjon, valgte mange å reise hjem. Noen av oss er samlet hos en kollega i sentrum og venter på å få hentet bilene våre, sier Brudalen-Adriansen.

– Først stod politimennene rett utenfor inngangen på hotellet med hjelmer og våpen. Så kom flere til stedet, og vi ble bedt om å trekke lenger unna. I alle fall Rådhuset, bygningen til Medietilsynet og hotellet er nå evakuert og det er satt opp sperringer rundt, forteller hun.

Politiet ba folk om å holde seg unna det aktuelle området i Fredrikstad sentrum.

Stort hotell

Quality Hotel Fredrikstad ligger i Fredrikstad sentrum, og har 172 hotellrom. Hotellet har også 14 konferanserom med plass til 500 deltakere. 

Quality Hotels ønsker ikke å uttale seg om saken, og henviser til politiet.

Evakuering hotell Quality, Nygata, Fredrikstad FOTO: TOMM PENTZ PEDERSEN / DEMOKRATEN
Evakuering hotell Quality, Nygata, Fredrikstad FOTO: TOMM PENTZ PEDERSEN / DEMOKRATEN

Bombetrusselen mot Quality Hotel i Nygata i Fredrikstad ble ringt inn fra en telefonkiosk ved bussterminalen i Fredrikstad. Politiet ber nå publikum om tips om personer med unormal atferd i dette området.

Saken blir etterforsket videre av politistasjonen i Fredrikstad.

TV 2 følger saken.

LIK TV 2 Nyhetene PÅ FACEBOOK