HAR FANS VERDEN OVER: Justin Bieber på Today Show i New York. Foto: Scanpix.
HAR FANS VERDEN OVER: Justin Bieber på Today Show i New York. Foto: Scanpix.

Politiet om Bieber-hysteri i Oslo: – Vi er godt forberedt

Foreldre har ingen grunn til å bekymre seg, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Justin Bieber satte Oslo på hodet da han gjestet hovedstaden i 2012. Den gang opptrådte han med en gratiskonsert på operataket, med 25.000 hylende fans foran seg. 

Lærte av feil

Kaoset som oppstod virket skremmende på både barn og voksne, så da Bieber igjen gjestet Oslo året etter var sikkerhetsopplegget betydelig oppgradert.

Politiet dro på tur til London for å overvære en av Biebers konserter for å se om de var på rett spor i forhold til sikkerhetsmessige tiltak under Oslo-konserten.

– Foreldre bør ikke bekymre seg. Det er klart at det kommer an på alderen på de som skal dit, men arrangementet vil være sikkert og trygt, sa politiet i forkant av konsertene på Telenor Arena som gikk knirkefritt for seg.

Få billetter

Denne måneden gjester Justin Bieber igjen Oslo. Han skal opptre på Senkveld med Thomas og Harald, og skal i tillegg holde en intimkonsert for heldige fans.

Ifølge Gjermund Moastuen i Universal Music er det ikke problematisk at billettene bare tildeles noen få.

– Jeg oppfordrer alle til å følge med på konkurransene som kommer, og følge reglene. Dessuten må folk bruke hodet den dagen han gjester Oslo. Foreldre kan ikke la barna sine løpe rundt som gale i gatene, sier Moastuen.

– Vil ikke dette skape ekstra hysteri og desperasjon blant de uheldige blodfansene som ikke kaprer billetter?

– Selv om man tipper i lotto, kan man ikke garantere å sikre seg sju rette, sier han til TV 2.

Politiet er godt forberedt

Moastuen i Universal forteller videre at de er godt forberedt på storinnrykk av skoleelever rundt Chateau Neuf den 29. oktober. Både politiet og Prosec kan dette, og er forberedt på Bieber-hysteriet som trolig vil oppstå.

Lars Njøsen ved Majorstua politistasjon er ikke bekymret, og sier de har et gjennomtenkt og godt planlagt opplegg i forhold til sikkerhetstiltakene under konserten.

– Det er ennå tre uker igjen til konserten, og vi har hatt flere møter med Prosec og Universal, sier Njøsen til TV 2.

Selv om det er begrenset med konsertbilletter, er Prosec og politiet forberedt på at en horde fans vil samle seg rundt konsertarenaen for å få et glimt av idolet sitt.

– Vi skal sette opp sperringer rundt hele området. Det vil bli gjerder rundt Chateau Neuf, slik at folkemassene ikke blir så tette.

Njøsen forteller at det er trafikken som gjerne kan skape de farlige situasjonene, men han har også vært i dialog med T-banen.

Fansen har blitt eldre

Den uoversiktlige situasjonen som oppstod i 2012 vil ikke gjenta seg. Den gang var mye hemmeligholdt, og Bieber flyttet seg rundt om i Oslo, med hylende tenåringsjenter hakk i hæl. 

– Bieber har vokst, og det har nok fansen også. Alt for små barn bør uansett ikke løpe rundt i gatene alene, sier Njøsen som minner om at de har tatt hånd om større konserter enn som så.

Politiet og Prosec hadde god kontroll både når One Direction gjestet landet, og når Bieber kom tilbake i 2013.

– Om man først kaprer billetter, er det trygt for foreldrene å la barna dra?

– Ja, absolutt. Det vil bli sluser som under hvilken som helst annen konsert. Politiet og Prosec vil være der tidlig, og det skal være trygt for alle. Vi er godt forberedt, sier Lars Njøsen.