Fotballryktene:
– Stabæk-treneren kan bli Premier League-manager

Og Borussia Dortmund-spiller kan følge Jürgen Klopp til Liverpool.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Onsdag er lille-lørdag, og det er nå bare 86 dager til overgangsvinduet åpner igjen.

Det er altså under tre måneder til managerne igjen kan finne frem platinakortene og glatte over feilene de gjorde på spillerfronten i sommer.

For det er ikke til å stikke under en stol at det er en og annen manager som ville gjort et og annet annerledes hvis de fikk sjansen.

I Sunderland er det for tiden ingen som leter etter spillere. Klubben er managerløs og sportsdirektør Lee Congerton har sagt opp. Men han får ikke forlate stillingen sin før han har fått på plass en erstatter for Dick Advocaat i managerstolen. Etter å ha fått nei fra Sean DycheDavid Moyes og Sam Allardyce, kan det se ut til at Congerton har vært på norgesbesøk. For Daily Star hevder at Stabæk-trener Bob Bradley nå er høyaktuell for jobben. Er det en mann som kan lage gull av gråstein, så er det amerikaneren. Og det er akkurat det The Black Cats trenger nå. – Jeg har ikke hatt diskusjoner med noen i Sunderland. Når det er åpninger i enkelte posisjoner så vet jeg jo at det er en del diskusjoner om navn, men nå er det ikke noe å si, sier han til TV 2.

Det virker som om Liverpool har sikret seg Jürgen Klopp. Tyskeren skal være fascinert av klubbens historie og drømmer om å være mannen som gjør klubben til en seriøs medaljekandidat igjen, slik de var for 25 år siden. Men det blir muligens uten Philippe Coutinho. For Barcelona kjører en knallhard sjarmoffensiv overfor brasilianeren, og han skal være fristet av å spille sammen med Neymar og Lionel Messi. Men nå har også Real Madrid kommet på banen. Ifølge Diario Sport har til og med agenten hans hatt hemmelige samtaler med den spanske klubben. Og ting tyder på at den lille brasilianeren ser for seg en tilværelse i et noe høyere temperert klima fra sommeren av.

Med Klopp på vei inn porten på Anfield, så er det helt naturlig at noen tror at halve Borussia Dortmund vil slå følge med ham til England. Men Liverpool-fansen kan trolig slutte å drømme om Marco ReusHenrikh Mkhitaryan og Mats Hummels med en gang. Den spilleren det er mest trolig at kan bli med gamletreneren er den serbiske midtstopperen Neven Subotic. 26-åringen fulgte Klopp fra Mainz til Dortmund, og etter at Klopp ga seg i klubben, så var det også slutt på spilletiden for 26-åringen. Tutto Mercato Web mener at det slett ikke er umulig at Subotic havner på Anfield sammen med sin tidligere sjef.

Victor Valdes trener for seg selv når det er ledig på treningsfeltet til Manchester United, for spanjolen har forbud mot å oppholde seg der når det er representanter for A-laget til stede. Men burvokteren står fritt til å forlate Manchester United dersom det er en klubb utenfor England som er interessert. Nå skriver Daily Star at det kan bli en retur til Spania for 33-åringen. Både Valencia og Sevilla skal være interessert i den tidligere Barcelona-keeperen.

Chelsea-manager Jose Mourinho gikk fra «The Special One» til «The Happy One» forrige sesong. Men denne sesongen har portugiseren slitt med å leve opp til sitt nye image. Men foreløpig har han ikke lansert seg selv som «The Grumpy One». En av hovedårsakene til at munnvikene hans stort sett har pekt nedover denne høsten er Chelseas lite overbevisende resultater. Og mye av årsaken til at det ikke har gått helt etter planen er at Cesc Fabregas har sett feil på kalenderen og allerede har sluttet både å løpe og prestere. Normalt sett venter han til etter jul før han tar ferie. Da er det kanskje ikke så rart at Mourinho nå ser seg om etter en ny midtbanespiller. Fichajes skriver at han vil prøve å bruke sin portugisiske innflytelse til å lokke stortalentet Ruben Neves fra Porto. Barcelona og Real Madrid har allerede vist interesse for 18-åringen, som er fast inventar på Portos midtbane. 

Arsenal-manager Arsene Wenger har i flere år prøvd å friste Barcelonas talentfulle midtbanespiller Sergi Samper med A-lagsspill for The Gunners. Men hver gang har katalanerne svart opp med å love ham det samme på Camp Nou. Det er bare det at 20-åringen er blitt værende på reservelaget. Nå spørs det om han tør stole på Barca-ledelsen igjen. Fichajes skriver at Arsenal vurderer å betale de 100 millioner kronene det koster å løse ham fra kontrakten allerede i januar. Og unggutten skal være klar for å signere sin personlige kontrakt dersom de gjør det.

En annen unggutt som Wenger har hatt sansen for er nederlenderen Ricardo Kishna, og da 20-åringen ble tilgjengelig i sommer, så var han frempå. Men angriperen valgte å takke nei til The Gunners og i stedet signere for Lazio. Han forteller at han hadde tilbud fra Arsenal, Juventus og Roma, men valgte Lazio fordi han ville til Italia og de spiller en fotball som han liker, skriver Metro.

Juan Pablo Angel er en legende i Colombia, og spissen hadde noen gode år i Aston Villa. Nå ønsker hans sønn Tomy Angel å gå i pappas fotspor. 12-åringen er allerede regnet som et stort talent, og var nylig på prøvespill i Arsenal, skriver Daily Mail.